Asıl hedefin Hamas'ın askeri kanat lideri Muhammed Deif olduğu düşünülüyor.
İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes dün bozuldu.
İsrail Hamas'ın Salı günü 50, Çarşamda günü de 20 roket attığını söyledi.
Ancak ölü veya yaralı olduğuna ilişkin bir açıklama gelmedi.
İsrail ve Hamas arasındaki beş günlük ateşkes, Pazartesi gecesi 24 saat daha uzatılmıştı.
Dün İsrailli yetkililer, Gazze Şeridi'nden İsrail'in Beerşeba kenti yakınlarına 'üç roket fırlatıldığını' söyledi.
Bunun üzerine, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da İsrail ordusuna 'karşılık vermeleri talimatında bulunduğu' ifade edildi.
İsrailli bir yetkili "Hamas'ın ateşkes ihlaline karşılık terör alanlarının hedef alınabileceğini" söyledi.
Başbakan Netanyahu'nun sözcüsü Mark Regev, "Bu roket saldırısı ateşkesin ciddi ve doğrudan ihlalidir" dedi.
Binlerce Gazzelinin tekrar Birleşmiş Milletler (BM) sığınaklarına akın ettiği belirtiliyor.
İsrail müzakerecileri geri çağırdı
Ateşkesin bozulmasından sonra İsrail'in müzakereler için Kahire'de bulunan yetkilileri geri çağırdığı bildirildi.
BBC'ye konuşan Filistinli siyasetçi Mustafa Barguti, yaşanların 'İsrail tarafının müzakereleri geciktirmesinden' kaynaklandığını söyledi.
gazaKahire'de müzakerelere katılan heyetten üst düzey Hamas yetkilisi İzzet el Rişk de Gazze'de kalıcı ateşkes şansının 'eridiğini' söyledi.
İsrail İmar ve İskan Bakanı Uri Ariel yazılı açıklamasında, "Düşman, Hamas, zafer elde edilene kadar vurulmalı" mesajını verdi.
Gazze'de yerel medya, İsrail hava saldırılarının Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesini hedef aldığını aktardı.
Gazze'den İsrail'e yönelik saldırıları henüz üstlenen olmadı.
İsrail'in Gazze'ye yönelik 8 Temmuz'da başlattığı saldırılarda çoğu Filistinli 2080'den fazla kişi öldü.
İsrail Hamas liderini hedef aldı!

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin bozulması ardından İsrail bir Hamas liderinin eşi ve çocuğunu öldürdü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÖNE ÇIKANLAR
1/20
"Atlı snowboard" yapmanın heyecanını yaşadılar
THY'nin 'Boeing 777' kargo uçağının teslim töreni
TSK'nın tatbikatında dikkat çeken detay!
Beşiktaş-Başakşehir maçı fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim