• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

İsmail Kapan Önsiad Üyelerine Seminer Verdi

İsmail Kapan Önsiad Üyelerine Seminer Verdi
Önder İş Dünyası Sanayici ve İşadamları Derneği (ÖNSİAD)'nin Kanaat Söyleşilerinde, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr. İsmail Kapan "Son...

Önder İş Dünyası Sanayici ve İşadamları Derneği (ÖNSİAD)'nin Kanaat Söyleşilerinde, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr. İsmail Kapan "Son Gelişmeler Işığında Orta Doğu ve Türkiye" konulu seminer verdi.

ÖNSİAD'ın Tekstilkent'teki Genel Merkezinde gerçekleştirilen programa; İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Okyay, Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Başkanı Yusuf Gecü, Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kulak ile davetliler ve dernek üyeleri katıldı.

Program ÖNSİAD Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş'un açılış konuşmasıyla başladı. Erdoğmuş, gündemi değerlendirirken yaptığı konuşmada Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler ve bu gelişmelerin ekonomiye yansımaları üzerinde durdu. Erdoğmuş; terörün, acilen çözülmesi gereken bir sorun olduğunu belirterek "Artık devletler birbiri ile doğrudan savaşmıyor, özellikle bölgemizde Vekâlet Savaşı diyebileceğimiz taşeron örgütler eliyle yürütülen bir savaş var. Bu savaş içinde vicdan olmayan, insanlık olmayan kirli bir savaş. Bulunduğumuz coğrafya maalesef kolay bir coğrafya değil, birçok devletin iştahını kabartan kaynaklara sahip. Biz de burada yaşıyoruz ve burada huzur içinde olabilmek için güçlü olmak durumundayız" dedi.

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr. İsmail Kapan ise yaptığı konuşmada, devletler arasındaki ilişkilerin güç dengeleri üzerinden yürütüldüğünü gösteren tespitlerde bulundu. Ülkemizi de içine alan bölgede söz sahibi olmak isteniliyorsa öncelikle her bakımdan güçlü olunması gerektiğini ifade eden Kapan, şöyle konuştu: "Eğer Türkiye İngiltere kadar ekonomik seviyede olsa idi bölgedeki gelişmelerin seyri daha farklı olurdu."

Bölgenin bugünkü halinin 1916'da belirlendiğini anlatan Kapan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İngilizler, Fransızlar kendi aralarında o zamanlar bölgeyi parçalamış, mandacılıkla yönetmiş ve geri çekilirken tam bağımsız denilemeyecek ülkeler bırakmışlar. Doğal olmayan bu oluşumlar her zaman sancılı süreçleri beraberinde getirmiştir. Bu hal devam ettiği müddetçe benzer sıkıntılar da devam edecektir."

Orta Doğu'nun yakın tarihinden hareketle bugünleri daha anlaşılır kılan değerlendirmelerle devam eden program soru cevapların ardından plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İsmail Kapan Önsiad Üyelerine Seminer Verdi

İsmail Kapan Önsiad Üyelerine Seminer Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim