• BIST 9871.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

İşleri Deniz Dertleri Çevre

İşleri Deniz Dertleri Çevre
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki Teknik Lisesi öğrencileri, topluma Geri Dönüşümü anlatmak için kolları sıvadı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki Teknik Lisesi öğrencileri, topluma Geri Dönüşümü anlatmak için kolları sıvadı.

Geri dönüştürülebilen atıkların toplanması ve tekrar değerlendirilmesi konusunda, Ayvalık halkının farkındalığını arttırmak amaçlı bir TÜBİTAK projesi hazırlayan Denizcilik Lisesi öğrencileri bugüne kadar proje danışmanları Aynur Çiftçi rehberliğinde birçok çalışma yaptılar.

Daha önce ilkokul ve ortaokullarda eğitim çalışması yapan ve velilere gönderdikleri anketlerle, velileri de eğitime katmayı hedefleyen gençler, bu kez de ilçe merkezinde bulunan sokaklarda, kafeteryalarda ve dükkânlarda eğitim çalışması gerçekleştirdiler.

Ayvalık sokaklarına dağılan Denizcilik Lisesi öğrencileri 1000'den fazla anket uyguladılar. Gençler yaptıkları anketlerle hem Ayvalık halkının konuya olan duyarlılığını ölçme, hem de geri dönüşümü anlatma fırsatı buldular.

Anketlerin sonuçları değerlendirildiğinde Ayvalık halkının, geri dönüşüm kutularının sayısını yetersiz bulduğu ve geri kazanılan ambalaj atık miktarının artması için konteynır miktarının artması gerektiğini düşündükleri ortaya çıktı.

Konuyla ilgili muhabirimizin sorularını yanıtlayan öğrencilerden, Mert Budak, anket sırasında pek çok kişinin, Ayvalıkta ambalaj atıklarını toplayıp dönüşüm tesisine ulaştıran bir firmanın varlığından habersiz olduğunu şaşkınlıkla gördüklerini belirterek, "Bu bilgi Ayvalık halkının tamamına ulaşsa ambalaj atıklarının çöpe gitmesi engellenirdi" dedi

İlçenin araç trafiğine kapalı tek caddesi olan Talatpaşa'da bir esnafın "Bu sokaktaki dükkânlardan her sabah çok fazla atık karton çıkıyor ve hepsi çöpe gidiyor. Konteynırlar uzak, o kadar kutuyu kimse götürmüyor. Bu cadde üzerinde bir konteynır olsa herkes bu duyarlılığı gösterirdi" ifadelerini kullandığını belirten öğrenciler, konuyla ilgili görüş bildiren bir polis memurunun da broşür kirliliğine dikkat çekerek, "Ambalaj atıklarının geri kazanılması önemli ama gereksiz ambalaj kullanımı da önemli. Market ya da lokanta broşürleri gereğinden fazla dağıtılıp kirlilik yaratıyor" sözlerini kendilerine aktardığını kaydettiler.

PROJE DANIŞMANI ÇİFTÇİ SONUÇTAN MEMNUN

Hazırladıkları proje ile asıl hedeflerinin geri dönüşüm konusunda ilçe halkına yönelik farkındalığı yaratmak olduğunu vurgulayan Proje Danışmanı Aynur Çiftçi ise,"Öğrencilerimiz çalışma süresince okulumuzu gayet güzel temsil ettiler, onlarla gurur duyuyorum. Onların bu konudaki başarılı performanslarından memnunum. Biz bu ekiple farklı ve kalıcı projelere de imza atmak istiyoruz" diye konuştu.

Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürü Hüseyin Aday ise; " Bizler okulumuzu sadece öğretim alanı olarak görmüyoruz eğitimi de öğretim kadar önemsiyor ve uyguluyoruz. Öğrencilerimizin imza attığı sosyal sorumluluk projeleri ve toplum hizmeti çalışmaları hepimizin göğsünü kabartıyor" sözleriyle memnuniyetini ifade etti.

İşleri Deniz Dertleri Çevre

İşleri Deniz Dertleri Çevre

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim