• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

İslam Düşmanlarına Tekbirli Tepki

İslam Düşmanlarına Tekbirli Tepki
Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve bazı illerde namaz kılan gençlere karşı yapılan saldırılar Manisa'da sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve bazı illerde namaz kılan gençlere karşı yapılan saldırılar Manisa'da sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı. Tekbir sesleriyle tepkilerini dile getiren Manisalılar seccadelere kirli ellerini uzatanları tövbeye davet etti.

Manisa Araştırma Derneği (MANA-DER) ve Anadolu Öğrenci Birliği tarafından Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camisinde cuma namazı sonrası İslam karşıtlarına karşı Müslümanlara birlik çağrısında bulunuldu. Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde "Faşizan zihniyet üniversiteden defol', "Katil Rusya üniversitelerden defol', Allahu Ekber, La İlahe İllallah, "İslami hareket engellenemez" şeklinde sloganlar atıldı.

Manisalı sivil toplum kuruluşları adına ortak açıklamayı Anadolu Öğrenci Birliği Üniversite Temsilcisi Mustafa Üzümcü okudu. Açıklamasına besmele ile başlayan Üzümcü, "ODTÜ'de seccadeye el uzatan provokatörleri uyarıyoruz. ODTÜ'de konuşlanan kendilerini ODTÜ'nün sahibi gören kerameti kendinden menkul, yaşadığı topraklardan bihaber çeteler namaz kılan öğrencilere saldırmış ve bir gurup öğrenciyi darp etmiştir. Aynı şekilde İstanbul'da, Eskişehir'de ve dün Isparta'da da Müslüman üniversite öğrencilerine ve İslami çalışma yürüten Müslümanlara karşı faşizan zihniyetler tarafından insanlığa sığmayan darp girişimleri ve hakaretler gün geçtikçe artış göstermektedir" dedi.

ODTÜ'de yaşananların bir ilk olmadığını anlatan Üzümcü, şöyle konuştu: "Daha öncede benzeri tahammülsüzlük yaşanmıştır. Üniversiteyi kontrol etmek, babalarının çiftliği gibi yönetmek isteyen çetelerin kendilerinden başka ve kendilerinden izinsiz herhangi bir mekanizmayı işlettiği bilinmektedir. Bu saldırı olayında da sanki saldırgan kendileri değilmiş gibi mazlum edebiyatı yaparak, İslam'a ve Müslümanlara karşı birliktelik çağrılarında bulunmuşlardır. ODTÜ'de ayaklarının altındaki zeminin kaydığını düşünerek çığırtkanlık yapan bu karanlık tayfa Müslüman gençlerin bütün iyi niyetli yaklaşımlarına rağmen provokatör saldırılardan vazgeçmemiştir. Yaklaşık bir yıldır İslami değerlere karşı hazımsız davranan bu provokatörler adeta sünek avı başlatarak, namaz kılan bazı öğrencileri takip ederek, yalnız yakalayıp darp etmişlerdir. Bununla da yetinmeyip bıçak çekerek, tehditler savurarak, telefonları gasp ederek iyice ileri gitmişlerdir."

Memleketimizde ezana ve namaza el uzatanlara gavur denildiğini anlatan Üzümcü, şunları söyledi: "Yani bu memlekete ve bu memleketin çocuklarına gavurluk yapamazsınız. Müslüman gençler tüm üniversitelerde faaliyette bulundukları gibi ODTÜ'de namaz kılmaya, mescit aleminde bulunmaya ve İslam'ın güzelliklerine insanları davet etmeye devam edecek. Bu anlamda bunu engellemek isteyen öğrencilere baskı yapan, şiddete başvurarak başka düşüncelere hayat hakkı tanımayan anlayışların deşifre edilmesi ve bu anlayışlarla mücadele edilmesi için ülkemizdeki insanları duyarlı olmaya çağırıyoruz. Anadolu Öğrenci Birliği olarak ODTÜ'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyor, seccadelerimize kirli ellerini uzatan karanlık güruhu tövbeye davet ediyoruz."

İslam Düşmanlarına Tekbirli Tepki

İslam Düşmanlarına Tekbirli Tepki

İslam Düşmanlarına Tekbirli Tepki

İslam Düşmanlarına Tekbirli Tepki

İslam Düşmanlarına Tekbirli Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim