• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

İslahiye MYO’da Mehmet Akif Ersoy Anıldı

İslahiye MYO’da Mehmet Akif Ersoy Anıldı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulunda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 79. yıl dönümü nedeniyle Güldeste Şiir programı...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulunda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 79. yıl dönümü nedeniyle Güldeste Şiir programı düzenlendi.

Part Time Öğr. Gör. ve Vet. Hekim Yusuf Yıldızgil koordinesiyle Yüksekokul Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 2. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan Güldeste Şiir dinletisi, İslahiye Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapıldı. Anma törenine yüksekokul akademik ve idari personellerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Anma programının açılışında konuşan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, "Mehmet Akif Ersoy'u sihirli kaleminden dökülen dizelerle tanıdık. O Türk'ün bağımsızlığını, memleketimizin şanını, şerefini, varlığını ve varlığından ödün veremeyeceğini, şiirlerinde ince ince oya misali işlediği vatan sevgisiyle anlatmıştır. O, bir milletin yaşadığı acıyı, heyecanı hissederek ve edebi kalacak şekilde kağıda dökebilen ender şairlerden biridir. O'nu rahmetle anıyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Öğr. Gör. ve Vet. Hekim Yusuf Yıldızgil ise yaptığı konuşmada, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un mesleği veteriner olması sebebiyle Yüksekokul Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencilerimizle bu programı düzenledik. Ruhu şad olsun. Ona ebediyen minnettarız" diye konuştu. Programda, Veteriner Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencileri hazırladıkları şiir ve şarkıları söyledi. Yüksekokul öğrencilerinden Bilge Erdoğan ise çaldığı kemanı ile programa renk kattı.

Program sonunda Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci tarafından Veteriner Hekim Yusuf Yıldızgil ve öğrencilere teşekkür belgesi takdim edilirken öğrenciler de Vet. Hekim Yusuf Yıldızgil'e çiçek buketi verildi.

İslahiye MYO’da Mehmet Akif Ersoy Anıldı

İslahiye MYO’da Mehmet Akif Ersoy Anıldı

İslahiye MYO’da Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim