• BIST 10239.65
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 23 °C

İslahiye MYO’da Kutlu Doğum Konferansı

İslahiye MYO’da Kutlu Doğum Konferansı
GAZİANTEP-(İHA) Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "İnsan Hakları Mücadelesinde Peygamberlerin Rolü ve Hz....

GAZİANTEP-(İHA) Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "İnsan Hakları Mücadelesinde Peygamberlerin Rolü ve Hz. Muhammed (S.A.V.)" konulu konferans büyük beğeni topladı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen, İlahiyatçı-Yazar Mustafa Yıldız konuşmacı olarak katıldığı "İnsan Hakları Mücadelesinde Peygamberlerin Rolü ve Hz. Muhammed (S.A.V.)" konulu konferans GAÜN İslahiye Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda yapıldı. Yıldız, konferansta yaptığı konuşmada günümüz dünyasında insan haklarının bir değer olarak daha fazla önem kazandığını söyledi. Peygamberlerin gönderiliş amaçlarından birisinin insana insanca yaşamayı öğretmek, insan haklarını yeryüzünde ikame etmek olduğunu vurgulayan Yıldız, "Bütün peygamberlerin ortak yönü, insan haklarını doğal bir güvenceye almaktır. Dolayısıyla yeryüzünde insan hakları alanındaki mücadele yeni başlamış olmayıp, insanlık tarihi kadar eskidir. Hz. Peygamber, insan haklarının ikamesi için mücadele vermiş ve insan hakları ihlallerine müdahale etmiştir. O'nun hayatını, uygulamalarını ve hadislerini tetkik ettiğimizde bu gerçeği açıkça müşahede etmek mümkündür. Özellikle Vedâ Hutbesi ve Medine Vesikası başlı başına incelenmeye ve tahlil edilmeye değer niteliktedir" diye konuştu.

Konferansın sonunda İlahiyatçı-Yazar Mustafa Yıldız'a teşekkür belgesi takdim eden Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, akademik faaliyetler kapsamında düzenledikleri konferansların öğrencilere büyük katkı sağladığını belirterek Kutlu Doğum haftasını kutladı.

İslahiye MYO’da Kutlu Doğum Konferansı

İslahiye MYO’da Kutlu Doğum Konferansı

İslahiye MYO’da Kutlu Doğum Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim