• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

İSKİ'ye Piri Reis ödülü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "SEGİS 2013" kongresinde İSKİ, "UKBS" projesiyle Piri Reis ödülüne layık görüldü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "SEGİS 2013" kongresinde İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, (İSKİ) "Uydulardan Konum Belirleme Sistemi" (UKBS) projesiyle Piri Reis ödülüne layık görüldü. 

İSKİ'nin açıklamasına göre, akıllı altyapı teknikleri, politika ve stratejileri ile akıllı yönetişim sistemlerine katkı sağlama gayesiyle tertip edilen ve başta altyapı sistem tedarikçileri olmak üzere coğrafi bilgi teknolojileri alanında ulusal ve uluslararası düzeyde öncü kamu ve özel sektör ürün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen SEGİS kongresi kapsamında tertip edilen Piri Reis Ödül organizasyonuna İSKİ, "Uydulardan Konum Belirleme Sistemi GNSS Ağı" projesiyle katıldı.

Ödüle layık görülen projenin ödülünü, Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç verdi. 

Uydulardan Konum Belirleme Sistemi (UKBS) -Global Navigation Satellite System-Küresel Uydu Seyrüsefer Sistemi (GNSS)

Uydu sistemlerinden etkin ve ekonomik olarak yararlanabilmek için gerçek zamanlı sabit referans istasyonlarından oluşan ağlardaki referans istasyonlarından 7 gün 24 saat ve 365 gün sürekli olarak ve istenilen sıklıkta koordinat düzeltmelerinin yayınlandığı açıklandı.

Bu referans istasyonlarının koordinatları çok hassas olarak önceden belirlendiği için daha sonra yapılan ölçü anındaki hataların da hesaplanmakta ve düzeltme olarak arazide ölçü yapan kullanıcılara gerçek zamanlı olarak yayınlandığı belirtilirken, kullanıcılar 2-4 cm doğruluğunda gerçek zamanlı koordinat elde edebildiği kaydedildi.

İstanbul'da başta İSKİ'nin altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere gerçek zamanlı hassas koordinat yayını yapan ortak üretiminin 8 adet sabit istasyondan oluştuğu, 2013 yılı itibarıyla 2 adet sabit istasyon ilave edilerek birden fazla istasyonu olan Türkiye'deki ilk yerel GNSS ağının yaklaşık 7 yıldır hizmet verdiği ifade edildi.

2013 yılı kasım ayı verilerine göre; İSKİ-UKBS' de kayıtlı yaklaşık 800 adet kullanıcının (Belediyeler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşlar, harita ve inşaat büroları v.b) mevcut olduğu belirtilirken, günlük ortalama 60 aktif kullanıcının sistemden faydalandığı ve sistem statik veri kaydının rinex formatında günlük olarak aralıksız kaydedildiği açıklandı.

Ayrıca, http://ukbs.iski.gov.tr internet adresli harita servisinden UKBS formu doldurularak İSKİ tarafından verilecek kullanıcı adı ve şifre ile bu hizmetten ücretsiz yararlanılabildiği bilgisi de verildi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim