• BIST 9883.53
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

İSKİ vatandaşın ayağına gidecek

İSKİ vatandaşın ayağına gidecek
İstanbul Su Ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) başlattığı yeni uygulamayla birlikte vatandaşlar şubeye gitmeden, Mobil İSKİ Ekipleri sayesinde abonelik işlemlerini gerçekleştirebilecek.

İstanbul Su Ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), çalıştığı için ya da başka nedenlerden dolayı İSKİ şubesine gidemeyen vatandaşlara yeni bir uygulama başlattı. Başlatılan Mobil İSKİ Ekipleri uygulaması ile şubeye gidip abonelik işlemlerini gerçekleştiremeyen vatandaşların, vereceği adrese gelen İSKİ’nin mobil ekiplerince gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra abonelik işlemleri tamamlanabilecek. Vatandaşlar ilk olarak Mobil İSKİ’nin web sitesine girerek, burada online işlemler menüsünden abonelik talebinde bulunacak. Talebi gerçekleştirdikten sonra ise verecekleri adrese gelen Mobil İSKİ Ekipleri ile işlemlerini tamamlayacak.

İSKİ VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR

Başlatılan Mobil İSKİ ekipleri uygulaması hakkında bilgi veren İstanbul Su Ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Sezgin, vatandaş memnuniyetini esas alan ve bilgi teknolojilerini etkin şekilde kullanmak adına online aboneliği başlattıklarını dile getirdi. Sezgin, "Vatandaşlarımız istediklerinde internet üzerinden, İSKİ'nin web sayfasını kullanarak abonelikle ilgili bilgilerini sisteme girebiliyorlar, biz vatandaşlarımızın o bilgilerinden bir sözleşme oluşturuyoruz. Vatandaşımız ister yeni su abonesi olmak istesin, ister mevcut aboneliği yeniden düzenlemek istesin, isterse de aboneliği iptal etmek istesin bu işlemlerin tamamını internet üzerinden online olarak yapabilmektedir" diye konuştu.
"EVDE İSKİ EKİPLERİNİ BEKLEMEYE GEREK YOK"
Vatandaşlar tarafından online olarak sisteme girilen bilgiler ile sözleşme oluşturulduğunu dile getiren Sezgin, "Bu sözleşmeyi bizim Mobil İSKİ ekibimiz alıp vatandaşımızın bize bildirdiği adrese gidiyor, ıslak imzasını alıp suyunu da kullanıma açmış oluyoruz. Yani vatandaşımız şube müdürlüğüne gelip abone olmak yerine, biz vatandaşımızın bize bildirmiş olduğu adrese gidip orada vatandaşımızın aboneliğini sonuçlandırmış suyunu da kullanıma açmış oluyoruz. Bu adres vatandaşımızın abone olmak istediği adres olmayabiliyor. Örneğin vatandaşımızın abone olmak istediği adres Tuzla'da ama kendisi Kadıköy'de çalışıyor. Dolaysıyla bizim ekiplerimiz Kadıköy'de çalıştığı yere gidiyor ve ıslak imzasını alıyorlar. Vatandaşımız evinde bizim İSKİ ekiplerini beklemesine gerek kalmadan biz onun istediği adrese gidip, istediği adreste mukaveleyi imzalattırabilme şansına sahibiz. Şu ana kadar biz uygulamaya başladığımız günden beri yaklaşık 20 binin üzerinde abonelik işlemi tesis ettik. Vatandaşlarımız bizim beklediğimizin üzerinde bu mecrayı yaygın olarak kullandığını görmekten memnun olduk" ifadelerini kullandı.

"AYAĞIMA KADAR GELDİLER"

Uygulamadan faydalanan öğretmen Dilek Mazlum, "Çok güzel bir şey hizmeti ayağımıza getirdiler. Çok memnun oldum çünkü çalışan insanlar devlet dairesine gitmek için özel bir izin almak zorunda kalıyorlar. Çalışan insanlar için bu da zor bir durum oluyor. İnternetten bir başvuru yaptım ve ayağıma kadar geldiler. Şaşırdım ve çok memnun oldum" şeklinde konuştu.

ALO 185 HATTI İLE SU FATURALARI DA ÖDENEBİLECEK

Daha önce vatandaşların Alo 185 hattına her türlü şikayetlerini, arıza bildirimini, önerilerini bildirebildiğini söyleyen Sezgin, "Geçen hafta itibariyle Alo 185 hattının kapsamına bir hizmet daha dahil ettik. Sesli yanıt sistemini kullanarak vatandaşlarımızın su faturasını ödeyebilme imkanını sunduk. Büyükşehir Belediyemizin ALO 153 var ya o numarayı yada İSKİ'nin çağrı merkezi olan ALO 185'i arayarak, kredi kartı bilgileriyle su faturalarını ödeyebilme imkanı oluştu" dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim