• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

İşkenceye Maruz Kalan Atın Çırpınışları, Cep Telefonuyla Görüntülendi

İşkenceye Maruz Kalan Atın Çırpınışları, Cep Telefonuyla Görüntülendi
Edirne'de, sahibi tarafından vahşice muameleye maruz kalan atın çırpınışları, genç bir kızın cep telefonuyla görüntülendi.

Edirne'de, sahibi tarafından vahşice muameleye maruz kalan atın çırpınışları, genç bir kızın cep telefonuyla görüntülendi. Sahibi tarafından işkenceye maruz kalan atın bulunması için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyleyen Edirne Hayvanları Koruma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, "Toplumda en zayıf halka maalesef hayvan, çaresizler" dedi.

Edirne'de yaşayan M.T. isimli bir genç kızın cep telefonuyla görüntülediği ve "Yetkili kişilerin dikkatine... Çekerken içim parçalandı fakat çekmeseydim bundan kimsenin haberi olmayacaktı. Ben gerekli her yere mail yolladım.. Dilerseniz siz de aynısını yapabilirsiniz" yazısı ile sosyal medya üzerinden paylaştığı bir video, hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Yorgunluk ya da hastalık dolayısıyla yere yığıldığı düşünülen atın sahibi tarafından maruz kaldığı işkence anları, genç kız tarafından saniye saniye görüntülendi.

"HASTALANMIŞ VEYA YORGUNLUKTAN YERE DÜŞMÜŞ"

Edirne Hayvanları Koruma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, 6 Nisan 2016 tarihinde Edirne'nin Şükrüpaşa Mahallesi'nde yaşandığını anlatarak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "6 Nisan'da sosyal medya üzerinde bir grubumuz var orada bir video paylaşıldı. O videoda gördüğümüz kadarıyla, Edirne'de epey at arabası var. Bunlarla çöp toplayan insanlar var. Bir at yere yığılmış ve atına kırbaçla vuran, tekmeleyen, yere düşen herhalde hastalanmış veya yorgunluktan yere düşen bir atı kaldırmaya çalışan bir şahıs olduğunu gördük" dedi.

"HAYVANI ÖLDÜRSE BİLE CEZASI MAALESEF EN FAZLA BİN TL"

Yaşanan olayın ardından gerekli müdahaleleri yaptıklarını dile getiren Kalender, "Tabi bu duruma üzüldük ve hemen müdahale etmek istedik. Grubumuzda videoyu paylaşan kızımıza sorduk, "Olay nerededir?" diye. Olayın yaşandığı sırada da birileri polisi çağırmışlar. Polis gelince bu şahıs kaçmış. Atı da bir şekilde oradan kaldırmışlar. Biz bir ilgili birkaç madde üzerinden başvurumuzu yaptık. Ama sadece ceza 500 küsür lira bir para. Yani hayvanı orada öldürse bile bunun cezası bin lira. Maalesef ki biz bu tür olayları daha önce de yaşadık. Savcılığa başvurduğumuzda, "bu ceza kanuna girmiyor, ceza hukukunda yer almıyor" deyip zaten direkt Orman ve Su İşleri Müdürlüklerine yönlendiriyorlar. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü de sadece en fazla bin lira olmak üzere para cezası kesebiliyor" diye konuştu.

"ATA EL KONULMASINI TALEP ETTİK"

EDHAYKO Başkanı Nurhan Kalender, "Bana gelen ihbarlarda şahsın Ferdi isminde birisi olduğu söylendi ama daha araştırıyoruz. Atın sağlığı hakkında ise bilgimiz yok. Ata el konulmasını da talep ettik. Fakat konulabilir mi, bulunur mu at bilemiyorum" şeklinde konuştu.

"FİZİKSEL İŞKENCE KADAR KÖTÜSÜ YOK"

Kalender, toplumdaki sorunların temel sebepleri arasında işkenceye ses çıkarmamak olduğuna değinerek, "Fiziksel işkence kadar kötüsü yok. Toplumdaki sorunların sebebi işkenceye ses çıkarmamak, işkenceyi normalleştirmek, normalmiş gibi görmek. Yani bugün hayvana yapılıyorsa işkence, eminim yarın işte o vatandaş ona tepki göstermediğimizde zaten evindeki çocuğuna da eşine de uyguluyordur. Bunu normal gördüğü için. Yani tepki göstermemiz çok önemli. Hayvan veya insan, tüm canlılara karşı şiddete karşıyız" ifadelerini kullandı.

İşkenceye Maruz Kalan Atın Çırpınışları, Cep Telefonuyla Görüntülendi

İşkenceye Maruz Kalan Atın Çırpınışları, Cep Telefonuyla Görüntülendi

İşkenceye Maruz Kalan Atın Çırpınışları, Cep Telefonuyla Görüntülendi

İşkenceye Maruz Kalan Atın Çırpınışları, Cep Telefonuyla Görüntülendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim