• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

İşitme Engelli Öğrenciler Kutsal Topraklara Gidecekler..

İşitme Engelli Öğrenciler Kutsal Topraklara Gidecekler..
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 22 Ocak Cuma sabahı Umre seyahatine çıkacak olan işitme engelliler ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 22 Ocak Cuma sabahı Umre seyahatine çıkacak olan işitme engelliler ile kahvaltıda bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığının katkıları ile Cuma günü Umre'ye gidecek olan Kayseri Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri ve mezunları için düzenlenen programa Vali Orhan Düzgün'ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile Umre seyahatine çıkacak işitme engelliler ve aileleri katıldı.

Vali Düzgün, işaret diline de çevrilen konuşmasında, böylesine anlamlı bir programda işitme engelliler ile birlikte olmaktan ve onları kutsal topraklara yolcu edecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Umre seyahatlerinden sağlıcakla dönmeleri temennisinde bulundu.

Vali Düzgün, son 5-6 yılda engellilere yönelik önemli çalışmaların gerçekleştirildiğinin altını çizerek, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak, ailelerine destek olmak, engellilerin iş, eğitim ve sosyal hayatta daha çok yer almasını sağlamak, engelsiz bireyler gibi günlük hayatlarına devam edebilmelerini sağlamak amacıyla yasal ve kurumsal düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile İl Müftülüğü'nün Umre seyahati düzenlenmesindeki katkılarının çok anlamlı olduğunu belirten Vali Düzgün, gönül diliyle konuşan engelli kardeşlerimize kutsal toprakları ziyaret etme fırsatı sunduğu için Diyanet İşleri Başkanlığı'na teşekkür etti.

Vali Düzgün, camilerde işitme engelli vatandaşlara yönelik hutbe verilmesi ve din görevlilerinin işitme engellilere yönelik eğitim almasının önemine değinerek, şunları söyledi:

"Camilerimizde de engellilerimize yönelik hutbelerin verilmesi, engellilerin ihtiyaçları düşünülerek, oralardaki din görevlilerimizin eğitimler alarak, engellilere destek vermesi çok önemli. 2015 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında yaklaşık 50'ye yakın kamu kurumundaki görevlilerimizin sizlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için, sizleri anlayabilen muhatap bir memur bulunabilmesi için "Müracaatımı Dinler misin" isminde güzel bir proje uygulamıştık. O program vesilesi ile de bütün kamu kurumlarımızın engellilere yönelik hizmet verebilmesini sağlamaya gayret gösteriyoruz. Son yıllarda gerek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gerekse diğer programlar ve özel günler vesilesi ile engellilerin sosyal hayatta, iş hayatında daha etkin rol alabilmesi için güzel çalışmalar, projeler yürütülüyor. Bu vesileyle, Umre programının hayata geçirilmesinde başta Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, bugüne kadar kutsal topraklara birçok kişi yolcu ettiklerini ancak hiçbirinin kendisini bugün ki kadar etkilemediği dile getirerek, öğrencilerden kutsal topraklarda özellikle vatanımızın birliği ve dirliğe kavuşması için dua etmelerini istedi.

Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven de, Peygamber efendimizin görme engelli Abdullah İbn Ümmü Mektum'u Medine'ye Vali tayin ettiğini, yürüme engelli Muaz bin Cebel'i de Yemen'e Vali tayin ettiğini hatırlatarak İl Müftülüğü olarak engellilere yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti.

İl Müftüsü Güven, bu çalışmaları gerçekleştirirken her zaman destekçileri olduğunu belirttiği Vali Düzgün'e teşekkür ederek, bugün de işitme engellilerin Umre seyahatinin düzenlenmesinde, gönderilmesinde başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere emeği geçen belediyeler ve diğer ilgililere teşekkür etti.

Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleşen organizasyon kapsamında toplamda 83 işitme engelli öğrenci ve kendilerine yardımcı olacak görevliler Cuma günü sabah Kayseri'den Ankara'ya hareket ederek, diğer illerden katılımcılarla birlikte kutsal topraklarda Umre ziyaretlerini gerçekleştirecekler.

İşitme Engelli Öğrenciler Kutsal Topraklara Gidecekler..

İşitme Engelli Öğrenciler Kutsal Topraklara Gidecekler..

İşitme Engelli Öğrenciler Kutsal Topraklara Gidecekler..

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim