• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

IŞİD üyesinin yakalanma anı güvenlik kamerasında

IŞİD üyesinin yakalanma anı güvenlik kamerasında
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na intihar saldırısında bulunacağı öne sürülen IŞİD üyesi Suriye uyruklu Muhammed Raghil Al Hardani'nin Kahramanmaraş...

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na intihar saldırısında bulunacağı öne sürülen IŞİD üyesi Suriye uyruklu Muhammed Raghil Al Hardani'nin Kahramanmaraş otogarında polis tarafından yakalanma anı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

İntihar saldırısında bulunacağı iddia edilen IŞİD üyesi Muhammed Raghil Al Hardani'nin Samsun'da olduğu bilgisine ulaşan istihbarat birimleri harekete geçti. Hardani'nin, yanında bulunan ve ismi açıklanmayan Suriyeli arkadaşıyla birlikte 7 Aralık Pazartesi günü Samsun Otogarı'nda otobüse bindi. Aynı otobüse 16 polis için de yolcu bileti alındı. Polislerin takip ettiği Hardani ve yanındaki kişi, bir sonraki gün 8 Aralık Salı günü sabah saat 02.00 civarında Tekir Mahallesi'nde verilen molada birlikte yemek yedi. Hardani'nin, yanındaki kişiyle birlikte örgütün Gaziantep'teki hücre evine gideceğinin belirlenmesi üzerine, istihbarat birimleri tarafından Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine bilgi verildi. Terörle Mücadele Şubesi ekipler, beraberinde olası ihtimale karşı bomba imha uzmanlarıyla Kahramanmaraş Okogarı'nda 6 araç, 1 sinyal kesici araç ve çok sayıda polisle birlikte güvenlik önlemi alındı. Kahramanmaraş Otogarı'na sabah saat 03.34'te giriş yaparak "14" numaralı peronda bekleyen otobüse yaklaşan polisler yolcular indikten sonra IŞİD üyesi Hardani ve arkadaşının başına silah dayayarak gözaltına aldı.

Polisler, gözaltına aldıkları Hardani ve arkadaşını emniyete götürdü. Otogarın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde otobüsün, "14" numaralı perona yaklaştığı, yolcular inerken otobüsten inen Hardani ve arkadaşının çok sayıda sivil polis tarafından gözaltına alınarak bindirildikleri araçla götürüldükleri görülüyor.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmasının ardından adliyeye sevk edilen Hardani tutuklanırken, Suriyeli arkadaşı ise serbest kaldı.

IŞİD üyesinin yakalanma anı güvenlik kamerasında

IŞİD üyesinin yakalanma anı güvenlik kamerasında

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim