• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

IŞİD militanı açıkladı: Bu silahlar PKK'ya gönderilmişti!

IŞİD militanı açıkladı: Bu silahlar PKK'ya gönderilmişti!
ABD'nin Ayne-el Arap(Kobani)'daki kürt güçlerine yaptığı silah yardımının bir kısmının IŞİD terör örgütünün eline geçmesi üzerine, youtubu'de yayınlanan bir video da IŞİD militanı silahların terör örgütü PKK'ya gönderildiğini açıklıyor.

ABD'nin Kobani'deki Kürt güçlerine paraşütle attığı silahlardan bir kısmı IŞİD'in eline geçtiği iddia edildi. Youtube'dayayınlanan görüntüler sonrası IŞİD taraftarları ABD'ye teşekkür ettiklerini belirten mesajlar paylaştı.
 
Yayınlanan görüntülerin birinde, bir IŞİD militanı önce Enfal Suresi'nin 36. ayetini okuyor. Teröristin okuduğu ayette, "Muhakkak ki kâfirler, Allah'ın yolundan alıkoymak için mallarını infâk ederler. Bu şekilde onu infâk edecekler sonra bu onlara pişmanlık ve üzüntü olacak. Sonra da onlar mağlup olacaklar. Ve kâfir olanlar, cehenneme toplanacaklar." deniliyor. 

Militan daha sonra bu yardım malzemelerinin ve silahların Amerikalılar tarafından "mülhid yani dinsiz PKK" için atıldığını anlatıyor. 

Militan daha sonra paraşütle bırakılan askeri ve insani malzemelerin kutularını açarak tek tek gösteriyor. 

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre bölgeye 27-28 adet askeri malzeme taşıyan paraşüt atıldı.
 

ABD’li Amiral John Kirby de videodaki silahların kendi gönderdikleri silahlara benzediğini ve IŞİD’in paraşütlerden birini indirmiş olabileceğini söyledi.

Amiral açıklamasında yollanan malzemenin büyük bir bölümünün doğru ellere ulaştıklarından emin olduklarını, sadece bir tanesinin doğru yere gitmemiş olduğunun farkında olduklarını söyledi.

221020141023286549933_3.jpg

Wall Street Journal’ın haberine göre GPS ile kontrol edilen paraşütlerden birisi iniş sırasında arızalandı ve bu yüzden belirlenen hedef bölgeye iniş sağlayamadı.
 
İngiltere tabanlı Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri de bölgedeki kaynaklarından aldıkları bilgilere göre yollanan paraşütlerden en az birinin IŞİD'in eline geçtiğini doğruladı.
 
Videoda görülen silahlar arasında el bombaları, roketler göze çarpıyor. Videonun yayınlanmasından sonra ise sosyal medyada ve özellikle Twitter’da tartışma yarattı.
 
IŞİD taraftarları olayın ABD açısından utanç verici olduğunu söyledi ve ABD’ye teşekkür mesajları yayınladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim