• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

IŞİD davasında 6 yıl hapis cezası

IŞİD davasında 6 yıl hapis cezası
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 8 Temmuz tarihinde IŞİD operasyonunda yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerden Ahmet Ç. ve imam nikahlı eşi olduğu öne sürülen Seçil T., Kırşehir’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmaya Sincan 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan Ahmet Ç., imam nikahlı eşi olduğu iddia edilen Seçil T. ve annesi İlhan T., katıldı.

Görülen davada hakkındaki suçlamaları reddeden Ahmet Ç., Suriye’de akrabalarının bulunduğunu ve sınırdan kaçak geçerek bu akrabalarına ilaç götürdüğünü söyledi. İnşaat işlerinde çalıştığını ve fayansçılık yaptığını savunan şüpheli Ahmet Ç., çalışırken fayans parçasının gözüne zarar verdiğini iddia ederek “Gözümdeki rahatsızlık nedeniyle Antakya’da, Gaziantep’te ve Adana’da tedavi gördüm. Gaziantep’te tedavi görürken Seçil yanıma geldi. Sosyal paylaşım sitesinden görüşmeye devam ettik ve evlenmeye karar verdik. Daha sonra Seçil’in ailesi ve polis Reyhanlı’daki evimize geldi." dedi.

Kırşehir’e bağlı Kaman ilçesindeki baba evinden kaçtığı ve IŞİD şüphelisi Ahmet Ç.’nin imam nikahlı eşi olduğu öne sürülen şüpheli Seçil T., Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yapılan operasyonla bağlantılı olarak verdiği ifadesinde sosyal paylaşım sitesinden tanıdığını iddia ettiği Hümeyra aracılığıyla Ahmet Ç., ile tanıştığı söyledi. Seçil T., Hümeyra ve şüpheli Ahmet ile buluşarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gittiklerini burada 10 gün beraber kaldıktan sonra polis tarafından yapılan operasyonda gözaltına alındığını söyledi. "IŞİD ile benim bir bağlantım yok." diyen Seçil T., evden kaçmasına sebep olarak “Beni sevmediğim halde dayımın oğlu ile nişanladılar. Ben de nişanlımdan kurtulmak internetten tanıdığım Hümeyra’nın yanına gitmiştim. Ahmet ile tanıştım.” diye konuştu.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davada savcının iddianameyi okumasının ardından mahkeme Ahmet Ç.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Seçil T.’ye ise 1 yıl denetimli serbestlik kararı verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim