• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

İşçilerden taşeron eylemi

İşçilerden taşeron eylemi
Şişli Belediyesi'nde şoför olarak çalışan taşeron işçiler, belediyenin hesaplarına yatırdığı maaşın bir kısmını kesmek isteyen taşeron firmayı...

Şişli Belediyesi'nde şoför olarak çalışan taşeron işçiler, belediyenin hesaplarına yatırdığı maaşın bir kısmını kesmek isteyen taşeron firmayı protesto etti. Kesintiyi kabul etmedikleri için işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, firmaya seslerini duyurmak için belediye önünde eylem yaptı. İşçiler, soğuk havada odun yakarak ısındı.

Şişli Belediyesi önüne sabah saatlerinde gelen grup, bir teneke içinde ateş yakarak beklemeye başladı. Belediye tarafından hesaplarına yatırılan paranın bir kısmının bağlı bulundukları taşeron firma tarafından geri istenmesine tepki gösteren işçiler, bunu kabul etmedikleri için işten çıkarıldıkları gerekçesiyle firmayı protesto etti. Firmaya yaptırım uygulaması için belediye önünde toplanan grup, belediyeden yaşanan durumla ilgili firmaya yaptırımda bulunmasını isteyerek eylem yaptı.

Olayın peşini bırakmayacaklarını ve gerekirse CHP Genel Merkezi'ne yürüyeceklerini söyleyen Aydın Karagöz isimli işçi, "İş akdimize son verilmesinin sebebi taşeron sisteminin kendisidir aslında. İşverenler bizim maaşlarımızı geri almak istediler. 2 bin 2 yüz lira para yatırılıyor hesabımıza. Bizden hakettikleri ücret bin 800 lira. 4 yüz lirasını geri almak istiyorlar bizden. Biz de bu yüzden eyleme geçtik. Bunu yapan belediye değil, belediye bizim hakkımız olan parayı verdiğini söylüyor. 2 bin 2 yüz lira bize bir bedel biçmiş. Taşeron şirket bu 2 bin 2 yüz lirayı alıyor bize bin 800 lirasını veriyor dört 100 lirasını bizden kesiyor. Belediyeyle de görüştük taşeron şirket sahibiyle de görüştük. Biz diyor bu ihale fiyatlarını alırken en dip fiyatlardan almaya çalışıyoruz, bizim kar marjımız çok düşük daha fazla kar yapmamız için sizden bu paraları almak zorundayız. Bizi kurtarmıyor yoksa diyor. İçinin emeğine göz dikiyor yani. Biz de emeğimizi yedirmemeye çalışıyoruz. Firmaya yaptırım uygulamaları için belediye nezdinde girişimlerimiz oldu. 3 gündür bekliyoruz yaptırım uygulasınlar, ihaleyi fes etsinler bizi kendi bünyesinde bulunan şirketlerde veya belediyenin kendi anlaşmalı olduğu şirketlerde iş versinler diye bekliyoruz. Bir sonuç alamadık. Dün itibariyle eylem yapmaya başladık. Sonuç alıncaya kadar duracağız. Gerekirse açlık grevi yapacağız, gerekirse CHP Genel Merkezi'ne Ankara'ya yürüyeceğiz. Sonuç alıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. Belediyede şoför olarak çalışmaktayız. Çıkarılan 10 kişiyiz." dedi.

İşçiler, sonuç alıncaya kadar belediye önündeki bekleyişlerini sürdüreceklerini belirtti.

İşçilerden taşeron eylemi

İşçilerden taşeron eylemi

İşçilerden taşeron eylemi

İşçilerden taşeron eylemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim