• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

İşbaşı Eğitiminde Teşvikler Arttı

İşbaşı Eğitiminde Teşvikler Arttı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, daha önce 6 ay olan işbaşı eğitim programı teşviklerinin süresinin bir yıla çıkardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, daha önce 6 ay olan işbaşı eğitim programı teşviklerinin süresinin bir yıla çıkardı. 2-10 ve daha fazla işçi çalıştıran işverenler, program kapsamında yeni aldıkları personel için Bakanlığın ödediği 6 aylık teşvik priminin bir yıla çıkarıldığını açıklayan Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, Bakanlığın ilgili mevzuatta bir hafta önce değişiklik yaptığını açıkladı.

Muğla İl Müdürü Sarıyerli İşbaşı Eğitim Programı'nın, kuruma kayıtlı işsizlerin yine kuruma kayıtlı işyerlerinde, daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini veya mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen bir program olduğunu açıkladı. Sarıyerli, "Daha önce 2-10 işçi ve daha fazlası için Bakanlığımız tarafından oranlara göre işverenlerin çalıştırdıkları işçiler için 6 ay boyunca teşvik desteklemesi vardı. Bakanlığımız geçen hafta içinde yeni bir düzenleme yaparak 6 aylık süreyi 12 aya uzattı. Programa katılan kişilere günlük 50 TL harçlık verilmektedir. Programa katılanların İş Kazası ve Genel Sağlık Sigortası Primi Türkiye İş Kurumu tarafından ödenmektedir. İşbaşı eğitim programından en az 2 sigortalı çalışanı olan bankalar dahil tüm özel sektör işverenleri faydalanabilir. İşbaşı Eğitim Programında, işyerinde çalışan mevcut çalışan sayısının % 10'u kadar sayıda kontenjandan faydalanılabilir. Ancak katılımcıların program sonrasında % 50'sinin istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde çalışan sayısının % 30'u kadar katılımcıdan faydalanılabilir"

ÖĞRENCİLER DE FAYDALANABİLİYOR

İşbaşı Eğitim Programdan faydalanmak için, 15 yaşını tamamlamış, işverenin birinci veya ikinci derece kan hısmı veya eşi olmamak, emekli olmamak, programın başladığı son üç aylık dönemde başvuru yapan işverenin işçisi olmamak şartları aranıyor. Program sonunda katılımcıya İşbaşı Eğitim Programı Sertifikası veriliyor.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROTOKOLÜ

İş-Kur İl Müdürü Sarıyerli, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile il genelinde planlanan toplam 400 kişilik Girişimcilik Eğitimi protokolü imzaladıklarını belirterek, "Eğitimlere Ortaca, Bodrum ilçelerimizde başladık. Fethiye ve Dalamanda hazırlıklarını yapıyoruz. İlimiz genelinde yıl boyunca yapılacak bu eğitimlerde kursiyerlerimize günlük 20 TL harçlığı verilecek, eğitimcilerin ders ücretleri ödenecek, kursiyerlerin genel sağlık sigortaları da karşılanacaktır" dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim