• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

İşaret Dilini Öğrendiler, Sorunları Ortadan Kaldırdılar

İşaret Dilini Öğrendiler, Sorunları Ortadan Kaldırdılar
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen işaret dili kursuna katılan kursiyerler eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını...

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen işaret dili kursuna katılan kursiyerler eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen işaret dili kursu sona erdi. Kursiyerler aldıklarını eğitimlerini de tamamlayarak, törenle sertifikalarını aldı. Düzenlenen törene Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin, müdür yardımcıları, Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, Kurs Öğretmeni Emel Özküç, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Kurs Öğretmeni Emel Özküçük, geçtiğimiz Aralık ayında başladığımız işaret dili kursunun üç ayda tamamlandığını bildirdi. Özküçük, "Geçtiğimiz Aralık ayında başladığımız işaret dili kursu yaklaşık üç ay gibi bir süre sonrası biterek sona erdi. Ben bu işe bir gün bir hastanede derdini anlatamayan bir vatandaşımızı gördükten sonra başlamaya karar verdim. Gerekli eğitimleri aldım ve işaret dili öğretmeni oldum. Daha sonrada kendim Torbalı'da ikamet etmeme rağmen Ödemiş'te kurs vermek için başvuru yaptım. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'müz bünyesinde Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği'nde işaret dili kursu vermem sağlandı. Bugün dernek başkanımız başta olmak üzere toplamda dokuz kursiyerimiz en iyi şekilde işaret dilini öğrendiler. Bende çok mutlu oldum, gururlandım. Bu duyarlılığa herkesin varması gerektiğini düşünüyorum; çünkü her birimiz engelli adayıyız bu engelimiz işitmede olabilir farklı fiziki gelişmelerde olabilir. Ben Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümü'ze, derneğimize ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

KONUŞMASINI İŞARET DİLİYLE YAPTI

Dernek Başkanı Serpil Aksoy Baştürk ise konuşmasını işaret dilinde yaptı. Baştürk, Teröre tepki göstererek başladığı konuşmasını şöyle devam ettirdi:

"Öncelikle Ankara'da yaşanan patlamada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine sabır yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz ve terörü lanetliyoruz. Üç yıldır başkanlığını yaptığım derneğimizde her zaman eksikliğini hissettiğimiz işitme engellilerimiz ile iletişim kuramama sorunu ortadan kaldırmak için işaret dili öğrenmeye karar verdik. Bunun içinde Ödemiş Halk Eğitim Merkezine başvuru yaptık ve daha sonra Halk Eğitim Merkezimizin desteği ile kursumuz başladı. Üç ayın sonunda kursiyerlerimiz işaret dilini öğrendiler. Burada en büyük özveriyi ise Torbalı'dan gelip giderek katkı veren öğretmenimiz Emel Hanım oldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Engelsiz yarınlar diliyorum."

Program sertifika töreni ile son buldu.

İşaret Dilini Öğrendiler, Sorunları Ortadan Kaldırdılar

İşaret Dilini Öğrendiler, Sorunları Ortadan Kaldırdılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim