• BIST 9871.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

İşadamları resepsiyonda buluştu

İşadamları resepsiyonda buluştu
Güney Kore'de faaliyet gösteren Kore-Türkiye İş Adamları Derneği (KOTUBA) yeni yıl resepsiyonu düzenledi.

Güney Kore'de faaliyet gösteren Kore-Türkiye İş Adamları Derneği (KOTUBA) yeni yıl resepsiyonu düzenledi. Seul Rönesans Otel'de düzenlenen resepsiyonda iki ülkenin ortak anıları tekrar tazelendi.

Güney Kore ile Türkiye arasında mekik dokuyan iş adamlarının kurduğu derneğin resepsiyonuna Koreli iş adamlarının yanı sıra ülkedeki siyaset, basın ve sanat çevresinden de birçok isim katıldı. Gecenin açılış konuşmasını KOTUBA Başkanı Hakan Baltalı yaptı. Baltalı, Kore ve Türkiye'nin kan kardeşliği ilişkisine atıfta bulunarak; "Ticari bağlarımızı güçlendirerek, kardeşlik ilişkilerimizi gelecek nesillere taşımalıyız." dedi.

Hakan Baltalı'dan sonra kürsüye gelen Kore'deki önde gelen Türk yatırımcılarından Kervan Grup'un CEO'su Sinan Öztürk ise davetlilere Türkiye sunumu yaptı. Sunumunda Türkiye'nin önemine vurgu yapan Öztürk, iki ülke arasında gelişebilecek ticari alanlar konusunda misafirleri bilgilendirdi.

TÜRK BİRLİĞİ TERCÜMANI SAVAŞ YILLARINI ANLATTI

İki ülke halkının kaynaşmasında büyük emekleri olan Türkiye üzerine uzman emekli diplomat Baek Şang-gi de gecede kısa bir konuşma yaptı. Kore Savaşı'na katılan Türk birliğine tercümanlık yapan Baek, savaş yıllarından başlayarak iki ülke arasında yaşananlardan bir derleme yaparak, anıları tekrar tazeledi.

Türkiye ve Kore ilişkilerine çeşitli dallarda yaptıkları katkılardan dolayı verilen geleneksel KOTUBA ödüllerinin bu yılki sahiplerini bulmasının ardından, misafirlere Türk ve Kore yemeklerinin seçkin örneklerinden derlenen akşam yemeği ikram edildi.

Gecenin sunuculuğunu yapan Kore'nin ünlü futbol yorumcusu Jang Won-Jae, ise 2002 Dünya Kupası ve 1988 Seul Olimpiyatlarına dair anlattığı anekdotlarla geceye renk kattı. Kore'nin seçkin isimlerinin katılımıyla gerçekleşen gece, davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği hediye çekilişiyle tamamlandı.

İşadamları resepsiyonda buluştu

İşadamları resepsiyonda buluştu

İşadamları resepsiyonda buluştu

İşadamları resepsiyonda buluştu

İşadamları resepsiyonda buluştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim