• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C

İş yerinde tacize mi uğruyorsunuz?

İş yerinde tacize mi uğruyorsunuz?
Kadın olup da tacize uğramayan yok neredeyse. Yolda yürürken atılan bir laf bazen bir toplu taşıma aracında daha fazlasına yeltenen bir terbiyesiz, sinirlerimizi bozmaya yetebiliyor.

Kadın olmak hiç şüphesiz harika bir şey. Güzellik, estetik, zarafet çoğu zaman bizim etrafımızda şekilleniyor. Yine de hayatın pek çok noktasında sadece kadın olduğumuz için sıkıntı yaşadığımız, zorluk çektiğimiz, kendimizi yok yere korumak zorunda kaldığımız oluyor.
 
Kadın olup da tacize uğramayan yok neredeyse. Bazen yolda yürürken atılan bir laf bazen bir toplu taşıma aracında daha fazlasına yeltenen bir terbiyesiz, sinirlerimizi bozmaya yetebiliyor.
 
Tacizin en sık yaşandığı ve günümüzün büyük bölümünü geçirdiğimiz için en can sıkıcı olanlarından birisi de işyeridir. Hissettiğimiz gerginlik bir yana acaba ben mi yanlış anlıyorum diyene kadar bir bakmışız olaylar kontrol edemediğimiz bir noktaya gelmiş.
 
Kafanızın içinde olanları büyütmeden dikkat etmeniz gereken birkaç nokta:
 
- Rahatsız olduğunuz kişi özellikle siz yalnızken belli bir şekilde davranıyorsa bu önemli bir işarettir. Normali her zaman herkesin yanında aynı şekilde davranmaktır değil mi?
 
- Yalnız kalmak istemiyorsanız bunu çevrenizdeki kişilere söyleyin. Bunu dile getirmezseniz kimse bilmeyebilir. Sizi yanlış anlamalarından korkmayın. Her şeyin uzaması yanlış anlaşılmaların artmasına bile yol açabilir.
 
- Kendi kendinize kurup duracağınıza bunu dile getirin. Yanlış anlayıp anlamamanız önemli değildir. Önemli olan birisinin sizin istemediğiniz şekilde davranmasıdır. “Bana bunu yapma. Bana dokunma. Bu kadar yaklaşma” gibi basit cümlelerle söyleyin.
 
- Sezgilerinize güvenin.
 
- Tacize uğramak pek çok korkuyu ve kaygıyı da beraberinde getirir. Yaşamınızın diğer alanlarına da yansımaya başladıysa profesyonel destek almaktan çekinmeyin. Psikologa gidebilir, terapi görebilirsiniz, kendinizi iyileştirmek için bir yerden başlamanız gerekiyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim