• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

İş dünyasında hususi damgalı pasaport sevinci

İş dünyasında hususi damgalı pasaport sevinci
Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) iş adamlarını temsil eden bir çok kurum ile birlikte gündeme getirdiği hususi damgalı pasapot uygulamasının hayata geçirilmesi,...

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) iş adamlarını temsil eden bir çok kurum ile birlikte gündeme getirdiği hususi damgalı pasapot uygulamasının hayata geçirilmesi, iş dünyasında sevinçle karşılandı.

Gaziantep Ticaret Orası tarafından hayata geçmesi konusunda ciddi girişimlerde bulunduğu ihracatçılara yönelik hususi damgalı pasaport uygulaması hayata geçirildi. Yeni uygulama, 23 Mart 2017 tarih 30016 sayılı Resmi Gazetede İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı ile yayımlandı. Uygulamayı değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, "Bu konuyu uzun süredir her platformda gündeme getirdiklerini, Türkiye'nin üretim gücü ve potansiyeli ile dünyanın parlayan yıldızı olmasının yanında ekonominin dinamosu konumundaki ihracatçıların ülkenin gelecek hedeflerine ulaşmasında önemli bir aktör olduğunu dile getirerek, " Uzunca bir süredir bu haberi bekliyorduk. İhracatçıya yeşil pasaport verilecek olması önemli gelişme. Vize hem ihracatçıya zaman kaybettiriyordu, hem de yaşanan gecikmeden dolayı ticari kayıplar yaşanıyordu. İhracatçılarımız bu gelişme ile birlikte Türkiye'ye vize uygulayan birçok ülkeye rahat gidebilecekler. Birçok ülkeye gidebilecek olunması büyük avantajlar sağlayacak. İş adamlarımızın vize çilesi çekmeden rahat iş seyahati yapabilmeleri yeni pazarlara daha kolay ulaşım imkanı sağlayacak. İhracatçılarımız dünyanın her noktasında daha aktif ve daha görünür olacak" dedi.

Hıdıroğlu, uygulamanın ihracat performansının sürdürülebilir bir şekilde daha yüksek düzeylere çıkması ve 2023 yılı hedeflerine ulaşılmasına olanak sağlayacağını ifade ederek, "Bu uygulama, ülkemizi dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri haline getirmek hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlemesine katkı sağlayacaktır. İhracatçılarımızın önündeki engellerin kaldırılarak, mevcut pazarlarda yerimizi sağlamlaştırmak ve yeni pazara girmek amaçlarına hizmet edecek. Pazar çeşitlenmesi hız kazanacak. Binlerce ihracatçı firma, bu kararla hareket kabiliyeti kazanacak. Bu kararla doğru ve önemli bir adım atıldı.İş dünyasının uzun yıllardır talep ettiği yeşil pasaportu hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim