• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

İş cinayetleri bitmiyor: Kuşadası'nda 2 işçi öldü!

İş cinayetleri bitmiyor: Kuşadası'nda 2 işçi öldü!
Kuşadası'nda 2 işçi temizlemek için girdikleri rögarda zehirlendi. İşçilerin cansız bedenine ulaşıldı.

Yapılan tüm uyarılara rağmen Türkiye’de hemen her gün işçiler iş cinayetlerine kurban gidiyor. Bunun son örneği Aydın’ın turistik ilçesi Kuşadası’nda yaşandı.  Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nde (ASKİ) görevli 2 işçi, Kuşadası’ndaki temizlik için girdikleri bir rögarda zehirlenerek öldü. İşçilerin ölümüne rögarda sıkışan metan gazının neden olduğu açıklandı.

“BİZİ YUKARI ÇEKİN”

Olay, dün saat 15.30 sıralarında, Kuşadası Atatürk Bulvarı Kasım Yaman Parkı karşısındaki yolda meydana geldi. ASKİ’de görevli işçiler, bulvar üzerindeki rögarlarda genel temizlik ve bakım çalışması yapmaya başladı. İşçilerden İsmail Tavas (39) ve Hasan Fıstıkçı, (50)  gerekli hazırlıklarını yaparak rögara indi.

Kısa bir süre sonra işçiler yer üstündeki arkadaşlarına “Bizi yukarı çekin” dedi. Bunun üzerine mesai arkadaşlarından Turgay Yağcıoğlu ve Abdulgani Arslan, yardım için rögara indi. Ancak yardım için aşağı inen işçiler de gazdan etkilendi.

Yardım için inen Yağcıoğlu ve Arslan hemen yukarı çekilerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aşağıdati işçiler için kurtarma çalışması başlatıldı.

CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Bu kez Oksijen tüpüyle rögara inen itfaiye erleri, önce İsmail Tavas’ı yukarı çıkardı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Tavas’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Rögar içinde uzak bir alana gittiği belirlenen Hasan Fıstıkçı’nın dışarı çıkartılması için ilk olarak rögarın ağzı iş makineleriyle genişletildi. Ardından rögarın içinde biriken su çekildi. Ardından 2 AKUT görevlisi içeri girip, sedyeye bağlanan Fıstıkçı’nın cansız bedenini çıkardı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

2 YIL ÖNCE DE AYNI OLAYI YAŞAMIŞ AMA KURTULMAYI BAŞARMIŞ

Rögarda yaşamını yitiren işçilerden Hasan Fıstıkçı’nın bir grup arkadaşıyla 2013 yılında, Kuşadası’na bağlı Değirmendere Mahallesi Demirköprü Mevkii’nde bulunan derin deşarj kuyusunda metan gazına maruz kaldığı ortaya çıktı. Üç kişinin öldüğü olayda kurtarılan iki işçiden birisi olan Hasan Fıstıkçı son faciada kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim