• BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

İş Bankası Genel Müdürü Bali: “Esas Başarı, Her Şeyden Önce Mutlu Olmaktır”

İş Bankası Genel Müdürü Bali: “Esas Başarı, Her Şeyden Önce Mutlu Olmaktır”
Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali, esas başarının her şeyden önce çok mutlu olmak olduğunu söyledi.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali, esas başarının her şeyden önce çok mutlu olmak olduğunu söyledi.

Girne Üniversitesi, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali'nin "Kariyer ve Başarıya Giden Yoldaki Basamaklar" konferansına ev sahipliği yaptı.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali'yi Girne Üniversitesi'nde Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre S. Günsel Haskasap, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Hürmüs Refiker ve Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt karşıladı.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali'nin Girne Üniversitesi'nde "Kariyer ve Başarıya Giden Yoldaki Basamaklar" konulu bir konferansına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütlerinden temsilciler, Girne Üniversitesi akademik personel ve öğrencilerinin yoğun katılımı oldu. Adnan Bali verdiği konferansta, 30 yıllık kariyer deneyimlerini, karşılaştığı güçlükleri nasıl başarıya çevirdiğini ve tüm bu başarıları deneyimlerken izlediği deneyim basamaklarını anlattı.

"ESAS BAŞARI, HER ŞEYDEN ÖNCE MUTLU OLMAKTIR"

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Adnan Bali, 1986 yılında İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı kariyerinde dolu dolu 30 yılı anlatırken, kendi yaşamından örnekler verdi. Başarının basamaklarını sıralayan ve kendi deneyimleriyle tek tek örneklendiren Bali, sözlerine esas başarının her şeyden önce mutlu olmak olduğunu söyleyerek başladı. "Bunun bilinen bir kimyası yok. Bütünüyle sizi oluşturan, kimyanın bir bütünüdür" dedi.

"SIRADANLIĞA RAZI OLMAYIN, KAPASİTENİZİ KULLANIN VE ONUN ÜZERİNE ÇIKIN"

Başarının gerisindeki motifler sıralayan Adnan Bali, "Sıradanlığa razı olmayın, size bahşedilmiş olan kapasiteyi kullanın ve onun üzerine çıkın" vurgusunu yaptı. Bali, "Kısıtlı imkanlarla bir yerden bir yere gelmeye çalıştığımız için mahcup oluruz. Maddi imkansızlıklardan dolayı utanıyoruz, utanmayın, sonuç olarak bu motifler sizi bir yerlere taşıyor. Bugün sizin özeneceğiniz şeyler kişisel gelişiminiz için olsun ve topluma faydalı olun. Olması gereken şey önce, kişisel gelişiminizdir. Ani fikirlere kapılmayın" tavsiyelerinde bulundu.

"BAŞARIDA DİSİPLİNLİ ÇALIŞMANIN ÖNEMİ ZEKADAN DAHA FAZLADIR"

Adnan Bali tavsiyelerine ek olarak, "Günlük hayatımızdaki çoğu davranışlarımız mükemmeliyetçiliğe izin vermez. Uygulanabilir doğruları mükemmeliyetçiliğin içine koyabilmeniz gerekir. Yapacağınız işi, en iyi yapabileceğiniz şekilde yapın. Başarı açısından kapasiteniz değil, kapasitenizi kullanma oranınız önemlidir. Bana, "Zeka mı, disiplin mi?" dediklerinde ben hiçbir zaman doğuştan gelen zekaya değil, disiplinli çalışmanın önemli olduğunu savundum. Çünkü kimse çalışmadan özel bir kademeye gelmiyor" şeklinde konuştu.

"BİLGİYE ERİŞİM İMKANI ARTTI, BU İMKANI KULLANIN"

Bilgiye erişimin önemine ve imkanların fazlalığına dikkat çekerek sözlerine devam eden Adnan Bali, "Değerli öğrenciler, sizler bilgiye çok rahat erişme imkanına sahipsiniz. Bilgiye erişim imkanları son iki yıl içinde oldukça artmıştır. Bilgilerin %98'i elektronik ortama yüklenmiş durumdadır. Özgürce istediğiniz her konuda derinleşebilme imkanına sahipsiniz, bunu en etkili şekilde kullananın. Başarılı olmak almayı, vermeyi bilmek demektir. Başarınızın gıpta hissi yaratması gerekir. Başarınızı içselleştiriniz, içselleştirerek düşünür ve kendinize hedef koyarsanız yapamayacağınız şey yoktur" diyerek sözlerini tamamladı.

Konferans sonunda Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre S. Günsel Haskasap, günün anısına Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali'ye teşekkür plaketi sundu.

İş Bankası Genel Müdürü Bali: “Esas Başarı, Her Şeyden Önce Mutlu Olmaktır”

İş Bankası Genel Müdürü Bali: “Esas Başarı, Her Şeyden Önce Mutlu Olmaktır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim