• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

İnsansı robot AKINOID-3 geliyor

İnsansı robot AKINOID-3 geliyor
AKINSOFT, insansı yapıya daha yakın ve yapay zekasıyla öğrenebilme kabiliyetine, jest ve mimiklere sahip olarak üretilen AKINOID-3 (AKINCI-3)’ü yakında kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.

Bilişim ve teknoloji kelimelerinin Türkiye’de bilinirliğini artıran ve attığı teknoloji adımlarıyla bu alanı Türkiye’de en üst seviyelere çıkaran AKINSOFT, Dünya’da bu alanda yerini sağlamlaştırmaya hazırlanıyor. Bu bilinçle girdiği Robotik Teknolojiler çalışmalarının meyvelerini almaya başlayan AKINSOFT, İnsansı Robot AKINOID-3’ü (AKINCI-3) çok yakında kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.

AKINSOFT yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz dönemde yapılan İnsansı robot çalışmaları olan AKINCI serisinin 3. ve sonraki dönemde çıkacak devam prototiplerinin AKINOID olarak adlandırılacağı dile getirildi. Ayrıca yapılan açıklamada, AKINOID-3 (AKINCI-3) insansı yapıya daha yakın olarak üretildiğini, yapay zekasıyla öğrenebilme kabiliyetine, jest ve mimiklere sahip olduğu belirtildi.

Yayınlanan kısa tanıtım videosunda uzuvlarındaki hareketliliği, karşısındaki insanla etkileşime geçtiği ve oyun oynayabildiği gözlemlendi. AKINOID-3, “Çok Yakında” adlı kısa tanıtım videosuyla Türkiye’de ve Dünya’da yoğun bir ilgiyle karşılanacağa benziyor. AKINSOFT Yetkilileri robotik çalışmalarının bununla sınırlı kalmadığı AKINOID-3’le eş zamanlı robotik uygulama merkezinde kullanıma başlayacak garson robot çalışmalarında da ciddi yol kat edildiğini ve Ocak ayı içerisinde tamamlanmasını planlandıklarını belirtti.

Açıklamada, “AKINSOFT’un robotik teknolojiler konusundaki çalışmaları ülkemizin bu alandaki ciddi gelişiminin canlı örneği niteliğinde. Bilindiği üzere, Türkiye’nin ticari anlamda ilk insansı robotu olan AKINCI-1, sorulan sorulara cevap verebiliyor, matematiksel işlemleri kolayca yapabiliyor, görüntü takibi yapıp, verilen komutları yerine getirebiliyordu. Bunların haricinde insan kas sistemini ve hareketlerini birebir taklit etme yeteneğine de sahip durumda idi.

Türkiye’de üretilmiş ilk ticari insansı mobil robot olan AKINCI-2 ise, AKINCI-1’in gerçekleştirdiği özelliklerin yanı sıra, ayakları üzerinde durabiliyor, yürüyebiliyor, odaklama yaparak birden fazla nesneyi tanımlayabiliyor, dışarıdan aldığı fiziksel etkilere karşı dengesini koruyabiliyor, bulunduğu ortamı 3 boyutlu olarak algılayabiliyor, yakınında bulunan kişilere doğru odaklanabiliyor, ellerini kullanarak cisimleri tutup kavrayabiliyor, kendisinden araştırması istenen şeyleri interneti kullanarak ansiklopedik veri bankalarından tarayabiliyor ve anlatabiliyordu.

Bütün bu özelliklerin yanı sıra daha insansı bir yapıyla kabiliyeti ve işlem gücü artırılan AKINOID-3 (AKINCI-3), sürpriz özellikleriyle çok yakın zamanda tüm kamuoyu ile paylaşılması öngörülmektedir” denildi.

AKINSOFT 2015 vizyonu olan 2015 yılında İnsansı Robotların seri üretimine geçme projesi için de adımlar atmaya başladı. 2015 AKINSOFT’un yılı olarak hafızalarda yer edeceği ve tüm Dünya’nın AKINSOFT’un teknolojik çalışmalarını konuşacağı belirtildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim