• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi’nden KAYSO’ya Ziyaret

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi’nden KAYSO’ya Ziyaret
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve Ticaret Ateşesi Helen Flewker Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ı makamında...

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve Ticaret Ateşesi Helen Flewker Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, "Sanayi Odası olarak İngiltere büyükelçileri ile hep diyalog halinde olduk. İngiltere Türkiye'nin önemli bir ortağı. Özellikle Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Türkiye'ye verdiği destekten dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayız. Bölgemizdeki gelişen meselelerde de Türkiye ile İngiltere hep aynı istikamette düşünen iki ülke durumdadır." dedi.

Geçen yıl Kayseri'den İngiltere'ye 50 milyon dolar civarında bir ihracat yapıldığını açıklayan Başkan Boydak, İngiltere'nin büyüklüğüne bakıldığı zaman bu rakamların çok az olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ticareti ve işbirliğini daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Türkiye'ye gelen yabancı sermayede İngiliz şirketlerinin büyük bir payının olduğunu ifade den Başkan Boydak, "Önümüzdeki süreçte ilişkileri daha da geliştirdiğimiz, dünyadaki barış ortamına katkı sağladığımız bir dönem olmasını diliyorum. Huzur olursa ticaret olur, ticaret olursa da savaş olmaz. Dolayısı ile bizim süratle ticaretimizi ve birlik beraberliğimizi artırmamız lazım. Önümüzdeki dönemde İran'da oluşacak tabloyu da merak etmekteyiz. Buralarda yakın işbirliği içerisinde olmalıyız. Bölgesel imkânları Türk firmaları daha kolay algılayabiliyorlar. Uluslararası piyasaları da bildikleri için burada güzel işbirlikleri çıkarabileceğimiz bir konum var. Bunların üzerine gidersek iyi bir başarı hikayesi yazacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Kayseri'nin Türkiye'de girişimciliği ile ünlü bir şehir olduğunu belirten İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise, Kayseri'nin 1990'lı yıllardan bu tarafa ciddi bir sanayileşme örneği gösteren sembol illerden bir tanesi olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin iyi olduğunu ancak bu ilişkileri daha da geliştirmek adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi’nden KAYSO’ya Ziyaret

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi’nden KAYSO’ya Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim