• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

İnegöl’ün ’En’lerine Vefa

İnegöl’ün ’En’lerine Vefa
BURSA (İHA) – Bursa'nın İnegöl ilçesini Türkiye ve dünya sathında tanıtan 17 ünlü isme Vefa plaketleri verildi.

BURSA (İHA) – Bursa'nın İnegöl ilçesini Türkiye ve dünya sathında tanıtan 17 ünlü isme Vefa plaketleri verildi.

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Konseyi işbirliğinde "Vefa ve Hatırlama Gecesi'nin ikincisi gerçekleştirildi. Mobilya Müzesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programda, İnegöl'e geçmişten bugüne önemli katkıları olmuş, İnegöl'ü Türkiye ve dünya sathında tanıtan 17 ünlü isme Vefa plaketleri verildi. İnegöl ile alakalı anılarını anlatan İnegöllüler, kah duygulandırdı kah güldürdü.

17 KİŞİYE VEFA PLAKETİ

Gecede, AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, MHP Bursa eski Milletvekili Burhan Orhan, Refah Partisi Bursa eski Milletvekili Dr. Ahmet Sünnetçioğlu, İnegöl'ün yetiştirdiği milli futbolcular İsmail Güldüren ve Ayhan Akman, Öykücü Yazar Cemil Kavukçu, TRT Sanatçısı Memduh Cumhur, Psikolog Prof. Dr. Adnan Erkuş, Diş Hekimi ve Eğitimci Prof. Dr. Mustafa Ülgen, Emekli Eğitimci ve İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdürü Nusret Vardar, İnegöl Belediyesi eski Başkanı Refik Tabakoğlu, 3. Ana Jet Üst Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı ve Süper Lig Spor Muhabiri İsmail Er, Ressam ve Keçe Sanatçısı, Küresel Mirası Taşıyıcı Sanatçı ödülünü alan Mükerrem Turhan, İnegölspor eski Başkanlarından ve İnegöl Müzik Derneği Kurucu Yöneticisi Fikri Bayraktar ve Sporcu Nihat Güner'e vefa plaketleri verildi.

"VEFA, BİZİM İÇİN İSTANBUL'DA BİR SEMT DEĞİLDİR"

Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, Kent Konseyi ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde bu yıl 2'ncisini düzenledikleri özel gecede çok özel anlar yaşanacağını ifade ederek, "Bir kısmı İnegöl'de yaşayan ve bir kısmı da ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşayan birbirinden kıymetli 17 kişiye bu akşam burada plaket takdim edeceğiz. Yoğun işlerini erteleyerek bu programa katılan tüm konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Konuklarımızın ortak özellikleri İnegöllü olmaları ve İnegöl'e hizmet etmeleridir. Bu akşam bazen duygulandıran, bazen de çok komik gelecek anılara ve olaylara şahit olacağımızı şimdiden söyleyebilirim" dedi.

Cerrah, "Bugün İnegöl'e gelen kıymetli misafirlerimizin 8'i, 8 ayrı okulda kariyer söyleşisi yaptılar. Mobilyanın başkenti olan İnegöl'ün gelecekte sporun, kültür ve sanatın da başkenti olmasını arzu ediyoruz. Bizler köküyle, gövdesiyle, meyvesiyle büyük bir milletiz. Toprağın üzerindekiler kadar altındakiler de bizim için çok değerlidir. Vefa, bizim için İstanbul'da bir semt değildir" ifadelerini kaydetti.

"MEVLANA'NIN ÖĞÜDÜNÜ DÜSTUR EDİNDİK"

Konuşmasına, Mevlana'nın sözü ile başlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Mevlana der ki; "dostlarını daima vefa ile hatırla can, arayan sen ol, bulan sen. Tanıyan sen ol, kucaklayan yine sen. Kula vefası olmayanın hakka vefası olmaz." 742'nci vuslat yıl dönümünde saygıyla andığımız Hz. Mevlana'nın bu öğüdünü kendimize düstur edinerek iki yıldır dostlarımızı anmak için burada toplanıyoruz. Geçen yıl 1'incisini yapmıştık. Ben burada doğmuş, büyümüş bir kardeşiniz olarak şehrimle gururlanıyorum. Allah'a şükürler olsun ki biz paşalar da yetiştirmişiz, siyasetçiler de yetiştirmişiz, biz devlet adamları da yetiştirmişiz, bürokratlar da yetiştirmişiz. Velhasıl İnegöl olarak mobilya ve köftede nasıl ün salmışsak, inanıyorum ki bu değerli büyüklerimizle ünümüz daha da artacak. Vefa İstanbul'da bir semtin ya da bozacının adı değil. Vefa gerçekten önemli. Keşke onlarla daha fazla buluşabilsek ama hepsi üst düzey görevlerde. Belki İnegöllü olsa da programı her zaman uymayanlar var. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. 8 ayrı okulda çocuklarımızla bir araya geldiler. Gerçekten bu devirde çocuklarımızın rol modelle ilgili büyük sıkıntısı var. Hepsi ayrı ayrı bir değer ve tecrübelerini, bilgilerini çocuklarımızla paylaştılar" dedi.

"TADI DAMAĞIMDA KALDI"

Kaymakam Ali Akça ise, "Ahde Vefa'nın birinci programı tadı damağımda kalmıştı. O tadı bu akşam yaşamak arzusundaydım. Bir programa katılıp yeniden buraya geldim. Bu da damağımda kaldı, artık üçüncü programı bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından vefa plaketine layık görülen Türkiye ve İnegöl için önemli katkılar sağlayan 17 İnegöllü sırasıyla sahneye çağrılarak, duygularını paylaştılar.

"EZELİ RAKİP, EDEBİ DOSTLAR"

Gecede anılarını paylaşan İnegöl'ün Türk futboluna kazandırdığı yıldız isimlerden Fenerbahçe ve Milli takımın eski oyuncularından İsmail Güldüren, "Bu ödüle layık gören herkese teşekkür ederim" dedi.

Futbol kariyerinde Galatasaray forması altında UEFA Kupasını kaldıran İnegöl patentli yıldız isim Ayhan Akman da, İnegöllü olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu vefaya layık gören herkese teşekkür etti. Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı ve Süper Lig Spor Muhabiri İsmail Er ise, "İnegöllü olmaktan gurur duyuyorum. Bizde mesleğimiz süresince süper ligde İsmail Güldüren ve Ayhan Akman gibi oyuncuların peşinde koştuk. Bu vefayı bize layık görenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Akademisyen Yazar Rauf Kavukçu da, "İnegöl'ün o eski dönemlerinde nüfusu 40 binlerdeyken, İnegöl'ün Alanyurt bölgesine büyümesini söylemiştik. Şu an İnegöl o kadar çok gelişmiş ki, nüfusu 242 binlere gelmiş. Önemli bir şehir haline gelmiş" dedi.

"BENİM İÇİN EN BÜYÜK ONUR İNEGÖLLÜ OLMAK"

İnegölspor eski Başkanı ve İnegöl Müzik Derneği Kurucu yöneticisi Fikri Bayraktar ise, "Benim için en büyük onur İnegöllü olmak. İnegöl'ü çok seviyorum" derken, Ressam ve Keçe Sanatçısı, Küresel Mirası Taşıyıcı Sanatçı ödülünü alan Mükerrem Turhan, "Bu geceyi düzenleyen başta Belediye Başkanımız olmak üzere Kent Konseyine teşekkür ediyorum. Kent Müzemizde bir sergi açmıştık. Tekrar herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

"60 SENELİK HÜZÜN BİTTİ"

TRT Sanatçısı ve Şair Memduh Cumhur'da, "Şu an içinde bulunduğumuz İnegöl Belediyesi eski binası bizim için efsane bir binaydı. O dönemde Belediye Başkanı bizim yakınımızdı. Ben çocuk yaşlardayken teyzem, bayramda bize gelen Belediye Başkanının elini öpmemi ve okkalı harçlık vereceğini söyledi. Ben de koşarak gittim, elini öptüm ama para vermedi. Büyük bir hüzünle döndüm. Ama şimdi muhterem Belediye Başkanımızın bize lütfedeceği plaket 60 yıl önceki hüznümü ortadan kaldıracaktır" dedi.

"İNEGÖL'ÜN GİRİŞİMCİ RUHU"

Öykücü ve Yazar Cemil Kavukçu, Prof. Dr. Adnan Erkuş, Diş Hekimi ve Eğitimci Prof. Dr. Mustafa Ülgen, Emekli Eğitimci ve İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdürü Nusret Vardar, MHP Bursa eski Milletvekili Burhan Orhan, İnegöl Belediyesi eski Başkanı Refik Tabakoğlu da İnegöl'deki anılarını dile getirdi. AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, 1966 yılına kadar İnegöl'de bir lisenin dahi olmadığını hatırlatarak, son yıllarda yapılan yatırımlarla İnegöl'de önemli liselerin ve Türkiye'de tek olan bir eğitim kampüsünün yapılarak hizmete açıldığını aktardı. Refah Partisi Bursa eski Milletvekili Dr. Ahmet Sünnetçioğlu ise İnegöl'ün girişimci ruhunun altını çizdi.

"VEFA, VERENE BİR ŞEY KAYBETTİRMEYEN AMA ALANA ÇOK ŞEY KAZANDIRAN BİR ŞEY"

3. Ana Jet Üst Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, "İnegöl deyince Bursa'da inip İskender yiyip daha sonra yürüyüp İnegöl'e gelip, İnegöl köftesini de yedikten sonra Süleymaniye mahallesinde Boşnak böreğini yemek aklıma gelir. Kalbimde her zaman İnegöllü olmanın vermiş olduğu mutluluğu ve hazzı her yerde yaşıyorum. Vefa bence bütün dükkanlarında, raflarında olan ve bedavaya satılan ancak onu alıp hastasına verdiğinizde büyük etki oluşturan bir ilaç. Vefa, verene bir şey kaybettirmeyen ama alana çok şey kazandıran bir şey. Onun için bu geceyi düzenleyenlere teşekkür ederim" dedi.

KOMUTANININ ELİNDEN PLAKETİNİ ALDI

Tümgeneral Şahan, Hava Harp Okulu yıllarında Yüzbaşı rütbesi ile komutanlığını yapmış olan İnegöl Belediyesi eski Başkanı Cemal Arık'ın elinden plaketini aldı. İnegöl'ün 17 değerine vefa plaketlerini takdim edilmesinin ardından gece toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İnegöl’ün ’En’lerine Vefa

İnegöl’ün ’En’lerine Vefa

İnegöl’ün ’En’lerine Vefa

İnegöl’ün ’En’lerine Vefa

İnegöl’ün ’En’lerine Vefa

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim