• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

İnegöl Müzeleriyle Örnek Olmaya Devam Ediyor

İnegöl Müzeleriyle Örnek Olmaya Devam Ediyor
Bilecik'in Bozüyük ilçesine bir Kent Müzesi kazandırmak isteyen Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, beraberindeki Başkan Yardımcıları ve kurulacak...

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bir Kent Müzesi kazandırmak isteyen Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, beraberindeki Başkan Yardımcıları ve kurulacak Müzenin Koordinasyon Kurulu üyeleriyle birlikte İnegöl'e gelerek Başkan Alinur Aktaş ile istişare etti. Yapılan görüşmelerin ardından heyet İnegöl Kent Müzesini ve Mobilya Müzesini gezerek fikir alışverişinde bulundu.

Bozüyük'te restorasyonu tamamlanan Albay İbrahim Çolak Köşkünü Kent Müzesi olarak düzenlemeyi planlayan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve belediye yetkilileri, İnegöl'e gelerek İnegöl Kent Müzesinin ve Mobilya Müzesinin kuruluş süreci hakkında Başkan Alinur Aktaş'la görüştü.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, "Türkiye'nin ilk ilçe Kent Müzesi olan İnegöl Kent Müzesinin kurulum çalışmaları sırasında gönüllük esasının ön plana çıktığı ve ilçe halkının bu noktada kentin tarihine ışık tutacak malzeme ve materyalleri hiçbir karşılık beklemeden büyük bir özveri ve gayret göstererek müzeye bağış yapmaları ile tarihin bizatihi yaşatıldığı ve gelecek kuşaklara olağanüstü bir eserin bırakıldığı böyle bir mekânda olmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığımı belirtmek istiyorum. Bu noktada müzenin kurulum çalışmaları sırasında yapılan çalışmalar ve müze kurulum safhaları hakkında ve yürütülen işler ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bugün buradayız. Şunu ifade edeyim ki, gerçekten müzeyi görünce bir kentin nasıl bugünlere geldiğini ve şehrin nasıl kenetlenmiş bir yapıya büründüğünü burada çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu noktada İnegöl bizim için çok iyi bir örnek. Bizde şehrimize bir müze kazandırmak istiyoruz. Kurulum sürecinde de bize en iyi İnegöl'ün yardımcı olacağını düşündüğümüz için tecrübelerinden faydalanmak amacıyla heyetimizle bu ziyareti yapmayı gerekli gördük. Sağ olsunlar hem Alinur Başkanım hem de müzedeki arkadaşlar bizlere ziyadesiyle yardımcı oldular. Kendilerine destekleri için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"İnegöl Kent Müzesini kendilerine örnek alarak bizleri onurlandıran kıymetli Bozüyük Belediye Başkanına ve ekibine çalışmalarında kolaylıklar diliyorum" diyerek söze başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "İnegöl Kent Müzemiz özellikle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olması sebebiyle birçok ile ve ilçeye örnek olmuş bir müze. Kent Müzemizin başarılarıyla gurur duyarken, birde Mobilya Müzemizin kurulması bu başarının taçlanmasına sebep oldu. Bu şehrin Belediye Başkanı olarak gerek örnek alınmaları sebebiyle gerekse de aldıkları ödüller sebebiyle her iki müzemizle de gurur duyuyorum. Bozüyük Belediyesi'nin yanı sıra birçok il ve ilçeye örneklik etmiş, tecrübelerini kurulma aşamasında olan diğer müzelerle paylaşmış olan bu müzelerimizin ünü her geçen gün yayılarak devam ediyor. Müzelerimizin bu başarıları 2016 yılı LUIGI MİCHELETTI ödülüne de aday gösterilmemize sebep oldu. İnşallah bu ödülü aldığımız günleri de en kısa zamanda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Heyet, görüşmelerin ardından İnegöl Kent Müzesini ve Mobilya Müzesini gezerek notlar aldı.

İnegöl Müzeleriyle Örnek Olmaya Devam Ediyor

İnegöl Müzeleriyle Örnek Olmaya Devam Ediyor

İnegöl Müzeleriyle Örnek Olmaya Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim