• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

İncirliova Belediyesi, Çamlıca Bulvarı’nı Temizledi

İncirliova Belediyesi, Çamlıca Bulvarı’nı Temizledi
İncirliova Belediye Başkanlığı, yetki ve sorumluluk alanında olmayan, Aydın-İzmir Karayolu Şehit Asteğmen Süleyman Çamlıca Bulvarı'ndaki yabani otların...

İncirliova Belediye Başkanlığı, yetki ve sorumluluk alanında olmayan, Aydın-İzmir Karayolu Şehit Asteğmen Süleyman Çamlıca Bulvarı'ndaki yabani otların temizlenmesi ile ağaçların budanması hizmetini kendisi gerçekleştirdi.

Çalışmaları yerinde inceleyen İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale; "12 metre ve üzeri caddelerin temizliği, bakımı, park bahçe düzenlemeleri Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Bunlar meclis kararıyla açık şekilde yazılıp çizildi. Defin hizmetleri ve ilaçlamalar ilçe belediyesi olarak bize verildi ancak bu hizmetleri yapabilmemiz için kaynak ve personel aktarımı olmamasına karşılık biz bunları yerine getiriyoruz. Büyükşehir Yasası kapsamında Aydın - İzmir Karayolu Şehit Asteğmen Süleyman Çamlıca Bulvarı'ndaki bu çalışmaların da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl burayı temizlediler. Ancak bir sene yapıp bir sene yapmamalarını nasıl değerlendiriyorlar bilmiyorum. Bizde bu konuyu araştırdık ve buraya Büyükşehir Belediyesi'nden bir ekibin gelmediğini öğrendik. Efeler sınırına kadar Büyükşehir yapmış, bu tarafa kimse gelmedi. Mevsim itibariyle de otlar büyüdü, ağaçların durumu da ortada. Bir kanun, tanımladığı her hizmeti ilgili taraflarca uygun şekilde yerine getirmesi lazımdır" şeklinde konuştu.

"BİZİM YETKİ SAHAMIZ DEĞİL"

İncirliova Belediyesi olarak yaşanılan maddi sorunlara rağmen halka her alanda hizmet verme gayretinde olduklarını vurgulayan Başkan Kale, "Büyükşehir Belediyesi'nin karayollarıyla protokol yaparak bu işleri yaptığına dair duyumlarımız var. Eğer böyle bir görev dağılımı varsa bunların bize de bildirilmesi lazım. Devlet karayolları üzerindeki alanların, çevre temizliği Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmayacaksa bize bildirilirse, biz en azından bu işlerin planlanması konusunda da bilgi sahibi oluruz. Bu yolu kullanan vatandaşlar, bu işi bizim bilerek yapmadığımızı düşünüyor. Öyle bir şey yok, bu bizim yetki sahamızda değil. Halkımızın bu konuda bilgilendirilmesi lazım. Bunların hepsi bize ayrı yük getiriyor. Yaşanılan tüm ekonomik sıkıntılara rağmen İncirliova Belediye Başkanlığı olarak olanaklarımızı kullanıp her alanda halkımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz" dedi.

İncirliova Belediyesi, Çamlıca Bulvarı’nı Temizledi

İncirliova Belediyesi, Çamlıca Bulvarı’nı Temizledi

İncirliova Belediyesi, Çamlıca Bulvarı’nı Temizledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim