• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

İnci Holding'de yönetimi üçüncü kuşak devraldı

İnci Holding'de yönetimi üçüncü kuşak devraldı
Türkiye'nin köklü aile şirketlerinden İnci Holding'de, yönetim kurulu başkanlığı görevini Neşe Gök devraldı.

Türkiye'nin köklü aile şirketlerinden İnci Holding'de, yönetim kurulu başkanlığı görevini Neşe Gök devraldı. Böylece yönetimde üçüncü kuşak dönemi başladı. Yönetim kurulu başkanlığında üç yılı tamamlayan Perihan İnci ise törenle görevini Neşe Gök'e devretti. Yaklaşık sekiz yıldır yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Gök, 2020'ye kadar holdingi yönetecek.

İzmir'deki Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Perihan İnci, "İkinci kuşak olarak babamızdan bir emanet, İnci Holding'i ve itibarımızı teslim aldık. Teslim aldığımız temelin üstüne sağlam bir bina yaptık. Şimdi tapusunu üçüncü kuşağa teslim ediyoruz." dedi. Ardından görevi, Neşe Gök'e devretti. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla ilk konuşmasını yapan Gök ise şunları söyledi: "Bugün dedem Cevdet İnci'nin yoktan var ettiği mütevazi şirketin, 63 yılda çok yol kat edip dünya otomotiv sektörüne adını ezberleten holdinge dönüşme hikâyesinin bir parçası olarak karşınızdayım. Bu hikaye ki her satırında kadınların adı var. İnci Holding'in üçüncü kuşak ilk başkanı sıfatıyla tarihi bir sorumluluk üstlendiğimin farkındayım ama şunun da farkındayım ki ben çok şanslıyım. Birincisi, dedem Cevdet İnci'yle çalışma fırsatı bulduğum için. İkincisi, 20 yıldır çalıştığım, sekiz yıldır yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığım İnci Holding'de çok fırtınalar atlatıp gemiyi hep sakin limanlara yanaştıran ikinci kuşak yönetim kurulu başkanlarının tümü yanımda."

SON 10 YILDA ORTALAMA YÜZDE 15 BÜYÜDÜ

Holdingin son 10 yılda ortalama yüzde 15 büyüyerek, Türkiye'nin 2023 hedeflerine sağlam adımlarla ve ilerlediğini belirten Neşe Gök, yabancı şirketlerle başarılı ortaklıklar yürüttüklerini anlattı. Gök, "Jantta dünyanın bir ucundaki Brezilyalı Maxion, aküde dünyanın diğer ucundan, Japonya'dan GS Yuasa, lojistikte yine Japon Yusen ve atık yönetiminde Avusturyalı Brantner Grubu ile birlikte büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. Amerikan, Alman, Fransız ve İtalyan şirketlerle başarılı ortaklıkları yıllarca yürüttük. Artık global şirketlerin güvenilir ortağı olma konusunda uzmanız." diye konuştu.

İnci Holding'de yönetimi üçüncü kuşak devraldı

İnci Holding'de yönetimi üçüncü kuşak devraldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim