• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

İmamoğlu'ndan beklenen "değişim" açıklaması

İmamoğlu'ndan beklenen "değişim" açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mayıs 2023 seçimlerinde yaşadığı hayal kırıklığının kendisini çok derinden üzdüğünü ve seçim mağlubiyetinden dolayı özür dilediğini söyledi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, "İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kaderimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum" ifadesini kullanan İmamoğlu, "2019'da olduğu gibi CHP'li yol arkadaşlarımla farklı partilere gönül veren kıymetli hemşehrilerimle İstanbullularla kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum." dedi.

CHP'li yol arkadaşlarına seslenen İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Mayıs 2023 seçimlerinde yaşadığımız hayal kırıklığı ifade ediyorum ki beni çok derinden üzmüştür. Ben bunu birçok vesile ile dile getirdim. Halkımızdan bu seçim mağlubiyetinden dolayı özür diledim. Bu hayal kırıklığının nedenlerinden biri de yenilginin sorumluluğunu üstlenme, gerçekle yüzleşme konusunda gerekli duyarlılığın gösterilmemesidir. 28 Mayıs gecesinden başlayarak ortaya konan tavır, partililerimizi, seçmenlerimizi anlamak ve hissetmek kaygısından maalesef uzaktır."

Partisinin değişimi ve dönüşümünün siyaset hayatının çok önemli bir misyonu olduğunu ifade eden İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Yenilenme, değişim, dönüşüm tabii ki kolay değildir ama bunu hep birlikte gerçekleştirmek zorundayız. Bu dönüşümü başaramadığımız takdirde milletimizin seçim sonrası oluşan hayal kırıklığının kalıcı hale gelmesi büyük bir risktir, altını çiziyorum. Bu risk önümüzdeki yerel seçimlerin kazanılmasında çok büyük bir engeldir. Bunu yapabiliriz. Buradan sesleniyorum. Ben, partimin bir evladı olarak, bu dönüşüme içerikli ve etkin bir şekilde katkı sunmaya var gücümle devam edeceğim."

"CHP'nin tarihini bilen geçmişi tertemiz evlatları vardır. Biri Özgür Özel'dir"

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, CHP'de kurultay tarihinin belli olmadığına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"İfade edeyim ki bu değişim ve dönüşüm sürecinde elbette ki temennilerim vardı. Bu temennilerimi birebir kendi isteğimle kendi talebimle dört kez Sayın Genel Başkanımıza ilettim. Tekrar bu iletimi burada ifade edeyim. O da şudur ki ben hala Sayın Genel Başkanın değişim ve dönüşüm sürecinin liderliğini yaparak, partimizin tüm kadrolarıyla yenilenmesiyle yeni bir siyasi parti mimarisiyle geleceğe coşkulu bir şekilde ulaşmasını sağlayıcı bir süreci hazırlaması gerekli. Bu talebi buradan tekrar ileteyim. CHP'nin, tarihini bilen geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan ismi geçtiği için sorunuzda söylüyorum, biri Özgür Özel'dir. Başkaları da vardır. Bunlar zaman içerisinde konuşulur."

Basın toplantısında İstanbul'a aday olduğunu açıkladığının söylenmesi üzerine İmamoğlu, "Parti süreçlerini, parti disiplini iyi bilen bir insanım. Parti içerisinde görevi olan bazı kişilerin kamuoyunda yaptığı bir kısım açıklamalar ne kadar kritik bir disiplin sorunuysa benim de 'adayım' demem aynı sorunu içerir. Ben 'adayım' demedim, 'yola çıkıyorum' dedim. Bu bakımdan bu yolculuğun güçlü olduğunu görüyorum." diye konuştu.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim