• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

İlk Yardım, Hayata Yeni Bir Adım

İlk Yardım, Hayata Yeni Bir Adım
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde en yakın hastaneye 15 kilometre uzakta bulunan bir okulun bahçesinde kurulan sağlık istasyonlarında, öğrencilere, yanma,...

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde en yakın hastaneye 15 kilometre uzakta bulunan bir okulun bahçesinde kurulan sağlık istasyonlarında, öğrencilere, yanma, burkulma, açık yara, boğulma, elektrik çarpması gibi vakalarda ilk yardım ve acil müdahale yöntemleri anlatılıyor.

İslahiye ilçesinde Güvenlik Tedbirleri Kapsamında "İlk Yardım Hayata Yeni Bir Adım" Projesi Boğaziçi Şehit Astsubay Mustafa Kömürcü Ortaokulu, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen "Güvenlik Tedbirleri Kapsamında "İlk Yardım Hayata Yeni Bir Adım Projesi kapsamında okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik etkinlik düzenlendi. Bitişik olarak bulunan 2 okulun bahçesinde bilgilendirme ve uygulama istasyonunu kurulurken, istasyonda İslahiye Devlet Hastanesinde staj yapan Farabi Lisesi öğrencileri görev aldı. Gruplar halinde istasyonları ziyaret eden okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler, hemşire ve Acil Tıp Teknisyeni (ATT) adayı öğrenciler tarafından bilgilendirildi. Ziyaretçilere yanma, burkulma, açık yara, boğulma ve elektrik çarpması vakalarında ilk yardım ve acil müdahale sunumlarının yapıldığı istasyonlarını dikkatle izledi. Boğaziçi Şehit Astsubay Mustafa Kömürcü Ortaokulu Müdürü Şemsettin Yıldırım, projeyle okullarında ilk yardım ve önleyici sağlık ve güvenlik tedbirleri konusunda yeterli bilgi, deneyim ve donanıma sahip öğrenciler yetiştirerek, olası olumsuz durumlar karşısında hem önleyici hem de müdahale edebilecek öğrencileri eğitmeyi amaçladıklarını söyledi.

Farabi (Sağlık) Lisesi Müdürü Ahmet Kurt, "'Projenin gerçekleştiği bu okul en yakın hastaneye 15 km uzaklıktadır. İlk yardım istasyonlarında öğrendiklerimizle bilinçli müdahaleyi arttırmayı hedefliyoruz ve buradaki herkesin, öğrendiklerini en az beş kişiye daha ulaştırmalarını özellikle istiyoruz" dedi.

Projeyle ilgili görüş bildiren öğrenci ve veliler, acil ve ilk yardım hususunda çokça istifade ettiklerini, bu projeden daha geniş kitlelerin de faydalanması gerektiğini söyledi.

İlk Yardım, Hayata Yeni Bir Adım

İlk Yardım, Hayata Yeni Bir Adım

İlk Yardım, Hayata Yeni Bir Adım

İlk Yardım, Hayata Yeni Bir Adım

İlk Yardım, Hayata Yeni Bir Adım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim