• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

İlk kez Türkiye'de sahne alacak

İlk kez Türkiye'de sahne alacak
İlk albümü Joyful ile 2006 yılında Avrupa’da büyük ilgi gören ve bir buçuk milyondan fazla satan dünya müziğinin en güzel sesli şarkı yazarı ve şarkıcılarından Ayo, 2 Aralık’ta ilk kez İstanbul’da, İş Sanat’ta sahne alacak.

2008’de Joyful ile EBBA Ödülü’ne değer görülen, Fransız Yayıncılar Birliği tarafından kültür ve sanat alanında verilen Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olarak gösterilen Globes de Cristal Ödülleri’nde de En İyi Kadın Şarkıcı Ödülü’nü de kapan Ayo, son albümü Ticket To The World ile çıktığı dünya turnesiyle İstanbul’a da uğrayacak.

Bir şarkıcı ve şarkı yazarı olarak şarkı yazarken size en çok neler ilham veriyor?

Müziklerimde şarkılarımda bana hayat ilham veriyor. Sadece kendi hayatımdan değil, çevremdekilerin, arkadaşlarımın hayatlarından da yola çıkarak şarkılar yazıyorum... Şarkıların hikâyelerini oluştururken de çevremde duyduğum ya da gözlemlediğim gerçek olan ne varsa bana ilham veriyor diyebilirim. Kısacası içinde duygu olan her ne varsa bana her an ilham veriyor.

Müziğin sizin için bir terapi olduğunu söylüyorsunuz. Peki, şarkılarınızı bir kenara bırakacak olursak; ruhunuzu en çok hangi müzikler yükseltiyor?

Folk ve soul müzikler bana gerçekten terapi gibi geliyor. Ayrıca günlük hayatta sıklıkla blues dinlemeyi çok seviyorum. Farklı kültürlerin otantik şarkılarını keşfetmek de ayrıca ruhuma çok iyi geliyor.

Sizin müziklerinizi tanımlayacak olursak; Afrika dokunuşları olan folk- rock diyebilir miyiz?

Müziklerim için genel olarak eklektik diyebiliriz ama Afrika dokunuşlu folk rock tanımı da kulağa çok hoş geliyor, doğru. Müziklerimde sadece folk ve rock değil ayrıca bol bol soul ve reggae de var...

Radyolarda özellikle bol sosyal mesajlı parçanız Fire ile hit oldunuz. Şarkıların mesajlarının işe yaradığına gerçekten inanıyor musunuz?

Evet, gerçekten inanıyorum. Şarkılar ilham verebilir, harekete geçirebilir ve gerçekten şarkılar değiştirebilir. Şarkıların, sözlerin ve müziğin gücüne gerçekten inanıyorum. Ayrıca bireysel olarak da sadece bir şarkı bile size umut verebilir ya da yepyeni fikirler de verebilir...

Disko efsanesi Boney M.’in meşhur ettiği Bob Hebb şarkısı Sunny de yorumladıklarınız arasında. Boney M. versiyonunu siz de çok sever misiniz?

Elbette Boney M. versiyonu bir klasik sayılır ama bana fazla mutlu bir şarkı gibi geliyor. Açıkçası ben orijinal Bob Hebb versiyonunu tercih ederim. Aslında en çok da şarkının sözleri hoşuma gidiyor ve sanki şarkının sözlerine Bob Hebb’in söylediği hâli daha çok yakışıyor bence...

Bir şarkıcı olarak yollardasınız, turnelerdesiniz, sahnelerdesiniz ve aynı zamanda da bir annesiniz. Kimi zaman zor olmuyor mu?

Elbette zor oluyor ama zaten başlı başına anne olmak çok zor. Sahnede, turnelerde koştururken elbette büyük bir sorumluluk ama anne olmak en güzel duygulardan da biri ve çocuklarınızla birlikte olduğunuz her an tüm zorlukları unutturuyor.

2 Aralık’ta İş Sanat’ta, İstanbul’da ilk kez sahne alıyor olacaksınız. İstanbul hakkında neler biliyor sunuz?

İstanbul hakkında bilmediğim yok diyebilirim çünkü kız kardeşim bir süre İstanbul’da yaşadı ve ben o zaman bir türlü gelememiştim.

Kız kardeşimin eşi futbolcu Serhat Akın, hatta millî takımınızda da oynamıştı. Ayrıca en  yakın arkadaşlarımdan biri de Filiz, yine sizlerden. İstanbul’u çok merak ediyorum.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim