• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

"İlk defa böyle şeyle karşılaştım"

"İlk defa böyle şeyle karşılaştım"
Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçının ardından teknik direktörler Rıza Çalımbay ile Hikmet Karaman açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Kasımpaşa'nın teknik direktörü Rıza Çalımbay, maçtan sonra karşılaşmanın hakemi Deniz Çoban'ın canlı yayında kendisinden özür dilediğini söyledi.

Rıza Çalımbay, 1-1 berabere biten maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 2 kırmızı kart çıkaran ve 90+5. dakikada penaltı kararı veren Deniz Çoban'ın yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunduğu sırada yanına gelerek, hatalı karar verdiği için kendisinden özür dilediğini kaydetti.

"İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım"

Antrenörlük ve futbolculuk hayatında ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını belirten Rıza Çalımbay, "Yayıncı kuruluşa röportaj verirken hakem yanımıza geldi ve 'yaptığım hatadan dolayı özür diliyorum' dedi. Deniz Çoban, federasyondan da özür dileyerek kendisiyle ilgili karar neyse yapacağını iletti" diye konuştu.

Deniz Çoban'ın bu kararına çok üzüldüğünü anlatan Rıza Çalımbay, şöyle konuştu:

"Ben maçtan vazgeçtim. Hakemimize çok üzüldüm. Çok sevdiğim insandı. Hata yapmış olabilir ama maalesef Deniz hocaya çok üzüldüm. İnşallah kararından geri döner. Bize rastladı, yapacak bir şey yok. Puanlardan vazgeçtim. Hiç önemli değil, inşallah Deniz hocamız kötü bir karar vermez, devam eder. Yürekliliğinden dolayı kendisini tebrik ediyorum."

Çaykur Rizespor cephesi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, eksik kaldıkları maçta Kasımpaşa ile 1-1 beraber kaldıkları karşılaşmanın son dakikasında beraberliği sağlayarak, maçtan bir puan çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hikmet Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk 45 dakikada iyi oynamadıklarını belirterek, "Maçın sonunda da olsa berabere kaldığımız için mutluyuz" dedi.

"Ligin namağlup takımı kalmayı başardık"

İkinci yarıda 10 kişi olmalarına rağmen iyi mücadele eden ve eksik oynamanın etkilerini göstermeyen bir görüntü ortaya koyduklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Özellikle orta sahada paylaşımda rakip bizi zora soktu. İlk 45 dakika dersler çıkarmamız gereken bir maçtı. Ligin namağlup takımı kalmayı başardık" diye konuştu.

Karşılaşmanın hakemlerini değerlendiren Hikmet Karaman, hakemlerden önce futbolcuların yaptıklarına veya yapamadıklarına bakmak gerektiğini dile getirdi.

Birinci derecede vurgulamaları gereken konunun "Biz ne yaptık" olması gerektiğini kaydeden Hikmet Karaman, şunları söyledi:

"Dünkü derbide de vardı, önceki maçlarda da oldu. Hakem hata yapacak. İlk eleştirdiğimiz ya teknik direktör oluyor ya hakem oluyor. Üçüncü olarak başkan eleştiriliyor. Genelde Türkiye'de bu oluyor. Oyuncu arkadaşlarımızı geliştirmemiz gerekiyor. Penaltıyı beş kere seyrettim, öyle pozisyon ki çalabilir. Kırmızı kart da gösterdi, değilmiş. Hakem öyle görüyor ve veriyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim