• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Ilıcalı: “Darbeye Hükümetten Geçit Yok!”

Ilıcalı: “Darbeye Hükümetten Geçit Yok!”
Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat süreci , gerisinde on binlerce mağdur ve ekonomiye verdiği milyarlarca liralık zarar bıraktı.

Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat süreci , gerisinde on binlerce mağdur ve ekonomiye verdiği milyarlarca liralık zarar bıraktı. Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı:" 28 Şubat sürecinde harcanan paranın yatırımlar için harcandığını varsayarsak, Ülkemiz dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olacaktı.Bu yüzden hükümetten darbeye geçit yok"dedi.

Siyasi baskıların yoğun bir şekilde hissedildiği 28 Şubat'ta, fişlemelerden o dönemde çoğu kişi nasibini aldı. Siyasi krizlerin peşine ekonomik krizler takıldı. Bankaların hortumlanması ile bir çok evde ocak söndü. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, 35 yılda darbelerin ülkemize maliyetinin 1.5 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Milletvekili Mustafa Ilıcalı, ülkenin gelişmesine zararı olacak darbe faillerinin birdaha tekrarlanmaması için gereğinin yapıldığına inacının tam olduğunu ifade ediyor. 28 Şubat sürecini Ilıcalı; "Ekonomi bir ülkenin bel kemiğidir. 28 Şubat'ta bu bel kemiğimize balta vuranları tarih unutmadı. Ülkemiz bu yarasını Ak Parti hükümeti ile zor da olsa kapatmıştır. Sayın Numan Kurtulmuş'un TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamasında ki sayısal veriler gerçekten çok yüksektir. Bu harcanan paranın yatırımlar için harcandığını düşünürsek, Ülkemiz dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olacaktı." bu cümlelerle değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin son yıllarda demokrasi alanında önemli adımlar attığını belirten Ilıcalı sözlerine şu şekilde devam etti:

" Ülkemiz demokrasi alanında önemli adımlar atmıştır. Bir örnekle ifade etmek gerekirse Baş örtü yasağı binlerce genci hayal kırıklığına uğrattı. Bu hayal kırıklıklarını Ak Parti Hükümeti onardı. Demokrasi alanında atılan önceki adımların, 26. Dönem Parlamentosunda devam edeceğini ve yürürlükte olan darbe anayasasının değiştirilmesi için gereğinin yapılacağını bekliyor ve inanıyorum. Ayrıca farklı tür ve yöntemlerle ülkemizin gelişmesinin önüne geçmek isteyen darbe failleri içinde gereğinin yağıldığını ve yapılacağına inancım tamdır. Benzer girişimlerin birdaha yaşanmaması için hükümetimiz gerekli önlemleri almakta ve almaya devam edecektir. Demokrasinin yeni mimarları Ak Parti Hükümetimizin Başbakanları Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Sayın Ahmet DAVUTOĞLU başta olmak üzere referandum ile hükümetimize destek veren milletimize, değerli fikirleri ile ufkumuzu açan STK'lara, emeği geçen meclis üyelerine ve milletvekillerine teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim