• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

İletişim Fakültesi Öğrencileri, Köy Okullarını Yenileyecek

İletişim Fakültesi Öğrencileri, Köy Okullarını Yenileyecek
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında birçok köy okulunu yenileyecek, köy okullarında okuyan...

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında birçok köy okulunu yenileyecek, köy okullarında okuyan öğrencileri sinema ve tiyatroya götürecek.

Topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında öğrencilerin birçok anlamlı projeyi hayata geçireceğini ifade eden İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Yasemin Keskin Yılmaz, öğrencilerin projeleri hakkında bilgi verdi. Yılmaz, "Topluma hizmet uygulamaları dersini 4. sınıf öğrencilerimiz için ders müfredatına koyduk. Aslında eğitim fakültelerinde yürütülen bir ders, iletişim fakültesinde okuyan öğrencilerimiz de 4 yıl boyunca aldıkları eğitim ve uygulamalı dersleri, kamuoyuna daha açık bir hale getirecek şekilde düzenleyip bir proje yapacaklar. Ders kapsamında çok güzel ve farklı projeler ortaya çıktı. Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü ile birçok proje yapacağız, köy okullarına yönelik medya okuryazarlığı dersi, sevgi evlerinde kalan annesiz ve babasız çocukları iletişim fakültesinin uygulamalı birimlerine getireceğiz. Okulumuzda bulunan radyoyu, gazeteyi, ajansı gezecekler ve derslere girecekler. Bunun sonunda çocuklara bir katılım belgesi vereceğiz" şeklinde konuştu. Köy okullarında okuyan çocukları tiyatroya götüreceklerini aktaran Yılmaz, tüm bu organizasyonu öğrencilerin yaptığını ve bütçeyi de öğrencilerin bulduğunu belirtti. Yılmaz, "Devlet yurdunda kalan bir öğrenci grubumuz var. Bu arkadaşlarımız her öğrenciden bir TL topladılar, bin 500 kişilik devlet yurdundan bin 500 TL para toplamış oldular. Yine kendi sınıf arkadaşlarından da para topladılar ve bu bütçeyi 2 bin 500 TL'ye çıkardılar. Arkadaşlarımız bu parayla boya, zımpara gibi malzemeler almışlar. Bir okulu yeni baştan nasıl yapabiliriz diye düşünerek, bir okulu ziyaret etmişler, fizibilite çalışması yapmışlar ve ihtiyaç listesi çıkardılar. Öğrencilerimiz bu okulun bütün ihtiyaçlarını giderecek. Hatta resim bölümü öğrencileriyle de anlaşıp, okulun ön tarafına çeşitli resimler yapacaklar. Çok çeşitli projeler söz konusu. Hastanede onkoloji bölümünde yatan çocuklara yönelik bir aktiviteleri de var. Genelde köy okullarına yönelik yani dezavantajlı okullara yönelik projeler var. Şehirde yaşayan öğrenciler, hemen hemen her şeye sahipler. Sinema ve tiyatroya daha kolay ulaşabiliyorlar. Bizim bir sinema topluluğumuz var öğrencilerden oluşan. Bu arkadaşlarımız da, bir köy okuluna sinema götürecek ve öğrencilerle birlikle film izleyecek. Yine başka bir okuldan, öğrenci gruplarını tiyatroya getirecekler. Bunlar için bir sponsor gerekiyor ve öğrencilerimiz şu an bu bütçeyi tedarik edebiliyorlar. Henüz tıkanmadılar, tıkandıkları noktada bizler yardımcı oluyoruz. Bu noktada öğrencilerimize yardımcı olmak isteyenler olursa bizler öğrencilerimiz oralara kanalize edeceğiz. Bu uygulamalar mart ve nisan ayı içerisinde olacak. 2 aylık sürede bütün projeler neticelendirilecek. Öğrencilerimiz, bu uygulamalı dersin her anını fotoğraflandırıyor. Ders sonunda görsel bir şov yapacaklar. Her ekip, kendi sunumunu yapacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim