• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İleri sürüş teknikleri uzmanı Yiğit Dedeoğlu soruyor; Kışa hazır mısınız ?

İleri sürüş teknikleri uzmanı Yiğit Dedeoğlu soruyor; Kışa hazır mısınız ?
Havalar soğudu, baharın serin havalarını yaşıyoruz şu günlerde.

İleri sürüş teknikleri uzmanı Yiğit Dedeoğlu özellikle altını çiziyor; "kışı beklemeden otomobillerimizde kış bakımlarımızı da yapmamız gerekiyor, bunlar için son anı beklemememiz gerekir"

 

Öncelikle sürücülerin antifiriz değerlerini ölçtürmelerini söyleyen Dedeoğlu, eksiklik mevcut ise bunun giderilmesinin gerektiğini söyleyerek, akü ve cam sileceklerinin de bakımlı olması gerektiğini dile getirdi. Cam sileceklerinin sertleşmiş ve işlevini yitirmiş olması sürüş esnasında olumsuz durumalara sebebiyet verebilirken, akülerinde soğuk havalarda daha çok sorun yaratabileceğini söyledi. Araçların yağ, yağ filtreleri, polen ve hava filtrelerinin de uygun zamanda değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Yiğit Dedeoğlu, araçlarda patinaj zinciri, takoz, reflektör, çekme halatı ve ilk yardım çantasının da önemine dikkat çekti ve son olarak, en önemli hatırlatma konusu olarak gördüğü kış lastikleri konusuna da değindi.

 

Dedeoğlu, "malesef direksiyon dersi verdiğini iddia eden bazı kişilerin kar lastiği olarak telaffuz ettiği lastik kış lastiğidir, yanlış isimlendirme, işlevi konusunda da kafa karışıklıklarına yol açıyor, kış lastiği taktırmamız için kar yağmasını beklememiz yanlış olur. Kış lastikleri +7 derecenin altında ki tüm hava sıcaklıklarında tutunmayı artırır ve bu havalarda ihtiyacımız olan lastik türüdür. Çünkü kış lastiklerini diğer lastiklere oranla hamuru daha yumuşak olmakla birlikte daha kolay ısınarak yol tutuşunu artırır, üzerinde ki kılcal damarlar ve kanallar sayesinde de ıslak, soğuk ve buzlu zeminlerde tutunmayı maksimum oranda sağlar. " dedi.

 

Yiğit Dedeoğlu bilinçli sürücüler yetiştirmek için her yıl binlerce kişiye güvenli sürüş teknikleri ve ileri sürüş teknikleri eğitimleri verdiğini belirterek, tüm sürücülerin bu eğitimlerden geçmesi gerektiğini belirterek sürücülere daima akademisinin kapılarının açık olduğunu söyledi.

 

Yiğit Dedeoğlu kimdir?

 

Uzun yıllardır sürücü eğitimleri ve yol & trafik güvenliği üzerine çalışan Yiğit Dedeoğlu, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından A lisansıyla yetkilendirilmiş, ileri sürüş teknikleri uzmanıdır. Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği İstanbul Temsilciliği ve Trafik kazaları konusunda Adli mahkemelerde bilirkişi olarak da görev yapmaktadır.

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim