• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

İlçe Belediyeler Koordinasyon Toplantısı Erdemli Ve Silifke’de Yapıldı

İlçe Belediyeler Koordinasyon Toplantısı Erdemli Ve Silifke’de Yapıldı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana'dan Antalya'ya kadar İstanbul'un 3 katı bir alana hizmet verdiklerini belirterek, 2015'te özellikle...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana'dan Antalya'ya kadar İstanbul'un 3 katı bir alana hizmet verdiklerini belirterek, 2015'te özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde çok yoğun bir çalışma programı başlattıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "İlçe Belediyeleri Koordinasyon, Bilgilendirme ve Değerlendirme" toplantıları devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantılar, bu kez Erdemli ve Silifke ilçelerinde yapıldı.

İlçe hizmetleri hakkında bilgi vermek ve ihtiyaçlar doğrultusunda daha hızlı ve koordineli bir şekilde yapılacak hizmetleri hayata geçirmek amacıyla ilçe belediyeleri ile yapılan toplantılara Başkan Kocamaz'ın yanı sıra Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz ve belediye yetkilileri katıldı.

Başkan Kocamaz, Erdemli'de gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, "Bizlere verilen destekler sırtımıza çok büyük bir vebal yükledi. Biz de gece gündüz çalışarak, bu sorumluluğun hakkını vermeye çalışıyoruz" dedi.

Adana'dan Antalya'ya kadar İstanbul'un 3 katı bir alana hizmet verdiklerini ifade eden Kocamaz, "2015 yılında sizler de gördünüz ki, özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde çok yoğun bir çalışma programı başlattık. Çalışmalarımız kapsamında inşallah bu yılın sonunda Mersin genelinde susuz ve yolsuz köyümüz kalmayacak. Bununla beraber denizden dağlara doğru bütün yerleşim yerlerinde, bir taraftan kanalizasyon çalışmalarını diğer bir taraftan da arıtma tesisleri çalışmalarını yaparak, denizimizi mümkün olduğu kadar temiz, sağlıklı ve verimli hale getiriyoruz. Tabi sizler de takdir edersiniz ki, bu kadar geniş bir alanda problemlerin tamamının bir anda çözülebilmesi söz konusu değil. Bugüne kadar yaptığımız işler, bundan sonra yapacağımız işlerde bize umut veriyor" şeklinde konuştu.

Erdemli'de önemli projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Kocamaz, Sıraç Mahallesi İçme Yaylası'nda İçme Mesire Alanı projesinde çalışmalara başladıklarını, ayrıca Ayaş'ta bir otel projeleri olduğunu, bu projelerle bölgenin turizmine de katkı sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Erdemli Su Temin Sisteminin Rehabilitasyonu ve Deniz Deşarjı Tesisleri'nin inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kocamaz, "Kızkalesi Mahallesi'nde Atıksu Arıtma Tesisi projesi için de çalışmalarımıza başlayacağız. Erdemli Mezbahası'nın modernizasyon çalışmasını yaparak, kapasitesini arttıracağız" diye konuştu.

Kocamaz, Silifke'deki toplantıda da hizmetleri gerçekleştirirken her belediyeye ve her vatandaşa eşit yaklaştıklarını belirterek, "Bugün de hizmetimizin önemli bir ayağı olan mezbahamızın temelini attık. İnşallah 4 ya da 5 ay sonra bu mezbaha hizmete girecek. Tabi bunlar yetmez. Planlamamız içerisinde Atayurt halini daha da genişletilerek Silifke hali haline getirmek de var. Bunun yanı sıra yapılacak ve bizden talep edilen arıtma tesisleri, eksik kanalizasyonların tamamlanması, içme suyu ile ilgili problemlerin çözülmesi, eksikliklerin giderilmesi gibi tüm ihtiyaçları karşılayarak, Silifke'yi Mersin'in önemli ilçelerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Silifke'nin tarihin derinliklerinden bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını da vurgulayan Kocamaz, "Turizm adına altyapı tesisi olan yine gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen birçok kazı alanımız ve tarihi değerimiz var. Bunlara gücümüz yettikçe destek vermeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'in her köşesindeyiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim