• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç:

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç:
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ tarafından karşılanan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç; burada yaptığı açıklamada kentteki basın mensuplarının desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini söyleyerek; "Zaman zaman basın mensuplarımızı ziyaret ediyoruz ama cemiyet ziyaretimizi bir türlü gerçekleştirememiştik. Bugün hem Gazeteciler Cemiyeti'mizi ziyaret edelim hem de zaman zaman kampanyalarımıza destek oluyor tüm gazetecilerimiz onun için teveccühümüzü belirtelim istedik. Bundan sonra yapacağımız kampanyalarda, medya desteğine ihtiyaç duyduğumuz anlarda da en azından daha güzel bir birliktelik yaşatalım anlamında cemiyetimizi ziyaret etme ihtiyacımızı hissettik. Hem Sağlık Bakanlığı'mızın hem Sağlık Müdürlüğü'müzün çalışmalarını bu şekilde topluma iletebiliyoruz. Vatandaşımızın bilgilenmesi, kurumumuzun daha iyi tanıtılması anlamında basın desteğini hep yanımızda hissediyoruz. O yüzden bu ziyaretin faydalı olacağı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kentteki 112 Acil Sağlık Hizmetleri hakkında bilgiler veren Dr. Kılıç; şehir içerisinde yüzde 92,5 oranında vakaya ulaşma ortalamasının 12 dakika olduğunu söyledi. Türkiye için iyi bir oran olduğunu kaydeden Kılıç; "Vatandaşın acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğunda ilk aradığı nokta 112. 112 şehrimizde bildiğiniz gibi 29 ambulansla hizmet veriyor. 24 saat esasına göre çalışıyor. Ve ücretsiz bir servis. Şehir içinde bizim standardımız 10 dakikadır. Kayseri 112 Acil Sağlık Hizmetleri birimimizin ulaşım oranı yüzde 92,5 gibi ilk 12 dakika içerisindedir. Şehir dışında ise standardımız 30 dakikadır. Kırsalda ilk 30 dakikada yetişebildiğimiz oran da yüzde 96. Bu Türkiye ortalamasına bakıldığı zaman çok iyi bir oran. Vatandaşımızın 112'yi aradığında kapısına ambulansın gelmesi arasındaki süre ortalama 10 dakikadır" dedi.

"CANI SIKILAN, YOLUNU KAYBEDEN, DERTLEŞMEK İSTEYEN 112'Yİ ARIYOR"

112 Acil Servis Hizmetleri olarak en çok canlarını sıkan konunun asılsız ihbar telefonları olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç; "En çok canımızı sıkan konu 112'ye günde yaklaşık 6 bin çağrı geliyor. Bunların yüzde 56 kadar oranı asılsız ve görevimizin kapsamı dışındaki aramalar. Yolunu kaybeden, konuşmak isteyen, canı sıkılan, derdini paylaşmak isteyen, birileriyle kavga etmek isteyen, yılbaşını bizimle kutlamak isteyenler arıyor. Maalesef bunlar istemediğimiz şeyler. Bunlar gerçek hizmete ihtiyacı olanların hizmete ulaşmasını engelliyor. Çünkü siz gelen her çağrıyı doğru kabul etmek zorundasınız. Vatandaşımız bizi arayıp "hastayım" diyorsa "bu gerçek midir" diyemeyiz. Mecburen biz oraya ambulans yönlendiriyoruz. Ambulans dediğimiz zaman normal kullandığımız ambulans gelmesin akıllara. Artık bugün motosikletli ambulanstan 4 sedyeli ambulansa, yoğun bakım ambulansından 320 kiloya kadar hastamızı taşıyabildiğimiz obez ambulanslarına, helikopter ambulansa kadar ambulansımız Kayseri'de mevcut" diye konuştu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kayseri Cemiyeti olarak Sağlık Müdürlüğü'müz ile devamlı irtibat halindeyiz ve kendileriyle çalışmaktan dolayı mutluyuz. Bundan sonra beraber çalışmamızın garantisini verebilirim" şeklinde konuştu.

Ziyarette İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hayrettin Veyisoğlu da hazır bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç:

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim