• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

İl Müftüsü Ahmet Çelik

İl Müftüsü Ahmet Çelik
Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen "Mezuniyet sonrası Hizmet alanı olarak Diyanet"konulu konferansta konuşan Gaziantep Mühfütüsü Ahmet Çelik, "İlahiyat...

Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen "Mezuniyet sonrası Hizmet alanı olarak Diyanet"konulu konferansta konuşan Gaziantep Mühfütüsü Ahmet Çelik, "İlahiyat öğrencileri, İmam Hatip öğrencileri bizim umudumuzdur" dedi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Dayanışmaya Umut Yolu Topluluğu tarafından hazırlanan konferansa konuşmacı olarak ise Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik katıldı. Müftü Çelik, GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta, İlahiyat öğrencileri, İmam Hatip öğrencilerinin diyanetin umudu olduğunu kaydetti. Sorumluluğun bilincinde, bu bilincin ruhu ve anlamı ile eğitim alan her gencin de bu ülkenin umudu olduğunu anlatan Çelik, "İlahiyat öğrencileri İmam hatip öğrencileri bizim umudumuzdur. Bu öğrenciler, ihmal edilemeyecek, ertelenmeyecek ve görmezlikten gelinemeyecek bir umuttur. Umutlarımızın hedefine ulaşmasını, yeşermesini, çiçeğe, yaprağa, meyveye dönüşmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz. Öğrenciler olarak sizlerin de büyük ümitleri var. Allah kimseyi ümitsiz bırakmasın" dedi. Çelik, "Diyanet, Fetva Kurumu, Dini Tedrisat bu milletin en temel kamu kurumudur. 60-70'li yıllarda biraz aşağılık kompleksi vardı, din dersi öğretmeni liseye gider kendini garip hissederdi. Şimdi İlahiyat mezununa Avustralya'dan Amerika'ya, Afrika'dan Orta Asya'ya kadar bütün alanlar açık. Kendisini alan yetiştirmesini tamamladığı sürece bütün görevler emrine amade şekilde bekliyor. Artık biz aşağılık kompleksini bir tarafa bıraktık büyüklük kompleksine kapılıp da rehavete kapılmayalım diye uyarıyoruz öğrencilerimizi" dedi. Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ana hatlarıyla öğrencilere tanıtırken, konferansın açılışında konuşan GAÜN İlahiyat Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir ise "İl Müftüsü Ahmet Çelik'in Gaziantep için sürekli çırpındığını, aktiviteler yapmak istediğini sürekli bir şeyler yapmaya çalıştığını hep gördük. Bu anlamda İlahiyat Fakültesi ile birlikte de ortak birçok projemiz oldu. İnşallah ekim ayında "Gaziantep uleması ve Gaziantep'te dini hayat" adlı sempozyumumuzu da İl Müftülüğü ile birlikte yapacağız. Tecrübesi çok fazla olan bir hocamız. İstedik ki sizin en azından diyanet alanını tanımanız. Sonuçta fakülteyi bitirip hayata adım atacaksınız. Böyle bir buluşmanın hayırlı olacağını düşündük. İnşallah faydalı olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Ahmet Çelik

İl Müftüsü Ahmet Çelik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim