• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Engelli Öğrencileri Sevindirmeye Devam Ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Engelli Öğrencileri Sevindirmeye Devam Ediyor
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Yalnız Değilsin Projesi" kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu...

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Yalnız Değilsin Projesi" kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu engelli öğrenci ve ailesini evinde ziyaret etti.

'Yalnız Değilsin" projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri engelli öğrencileri ve ailelerini ziyaret ederek sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 7. sınıf öğrencisi Turan Akgüneş'in evini ziyaret etti. Ziyarette Akgüneş ile yakından ilgilenen Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, ailesiyle de bir süre sohbet etti. Bu projenin kendileri için insani olarak önem arz ettiğini ifade eden Çandıroğlu, proje kapsamında engelli öğrencilerin ailelerini ziyaret ederek sıkıntı ve sorunlarını dinlediklerini ve kendilerine yalnız olmadıklarını hatırlatmak istediklerini söyledi. Çandıroğlu, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yürütmüş olduğumuz birçok proje var. Bunlardan bizim için en anlamlılarından bir tanesi engelli öğrencilerimize ve ailelerine yönelik olarak yürütmüş olduğumuz projeler. Her şey bir tarafa insani olarak bizim için önem arz eden projelerden bir tanesi. Bugün de "Yalnız Değilsin" projesi kapsamında Turan'ımızı ziyarete geldik. Ailesi ile birlikte ne oluyor, ne bitiyor, hayatlarıyla alakalı süreçte ne var, ne yok birinci ağızdan duymak istedik. Projemizin amaçlarından bir tanesi eğitim camiası olarak bu çocuklarımızın ve ailelerin sorunlarına eğitim yönüyle sahip çıktığımız gibi başka kurumlarla alakalı sorunlar ve problemler varsa bunlara da aracı olmak gibi kendimize vazife edindiğimiz bir yönü de var. Bizim için çok da duygusal bir süreç. En azından "Yalnız değilsin, biz de buradayız. Yapabildiğimiz kadar sizlere destek olmak gibi bir niyetimiz var" şeklinde iletmek istediğimiz mesaj bu. Geldiğimiz zaman karşılığını da çok güzel bir şekilde görüyoruz. Bu da bizi insan olarak mutlu ediyor" dedi.

Engelli öğrenci Turan Akgüneş'in babası İsmail Akgüneş ise, projede emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, "Bu projeden çok memnunum. Milli Eğitim Müdürlüğümüze, mahallemizin okuluna çok teşekkür ediyorum. Onlardan aldığımız destek bize yeter diye düşünüyorum ama devamını da bekliyorum. Çok da memnunum Allah razı olsun. "Yalnız Değilsin" projesini kurucularına, yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ENGELLİ ÖĞRENCİ BABASI TEKERLEKLİ SANDALYE İSTİYOR

Devletin engelli çocuğunun okula gitmesi için servis imkanı sağladığını fakat servise bindirip indirirken sıkıntı çektiklerini, bu yüzden eşinin bel fıtığı olduğunu kaydeden Akgüneş yetkililerden tekerlekli sandalye istedi. Tekerlekli sandalye ile oğlunu daha kolay okula götürüp getireceklerini söyleyen İsmail Akgüneş, "Engelli babası olarak bazı sıkıntılarımız olduğunu açıklayarak gerekli mercilerden yardım istiyorum. Bir engelli babası olarak şuanda engelli olan yavrum ortaokul 7. sınıf öğrencisi. Allah razı olsun devletimiz, milli eğitimimiz servis olasılığı sağladı bize. Ama yavrumun engel oranı yüksek olduğundan dolayı kendi imkanlarımızla servise indirip bindirmek gerekiyor. Bu da bize çok zor oluyor. Bunu tekerlekli sandalye ile getirip götürmek daha cazip. Eşim bel fıtığı oldu. Ben çalışan bir insanım, evde olduğum zaman götürüyoruz, getiriyoruz ama yürüyerek gelip gitmek daha kolay oluyor. Eğer varsa bunun bir çaresi bu konuda yardım istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından İl Milli eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, öğrenci Turan Akgüneş ve ailesine çeşitli hediyeler takdim etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Engelli Öğrencileri Sevindirmeye Devam Ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Engelli Öğrencileri Sevindirmeye Devam Ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Engelli Öğrencileri Sevindirmeye Devam Ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Engelli Öğrencileri Sevindirmeye Devam Ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Engelli Öğrencileri Sevindirmeye Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim