• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

İklim değişikliği sorunlarına çözüm yolları öğrencilere anlatılıyor

İklim değişikliği sorunlarına çözüm yolları öğrencilere anlatılıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliği ile yürütülen İklim Değişikliği Konusunda Farkındalık...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliği ile yürütülen İklim Değişikliği Konusunda Farkındalık Geliştirme Projesi kapsamında "iklim kampları" düzenleniyor.

Geçtiğimiz sene Konya ve Eskişehir'de gerçekleştirilen iklim kampları; bu sene de Ankara Hacettepe Üniversitesi Kampüsü'nde düzenleniyor. 9 Temmuz-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek birer haftalık 6 kamp ile 120 ortaokul öğrencisine uygulamalı olarak iklim değişikliği konusunda güncel bilgilerin verilmesi, eğitsel etkinliklerle iklim değişikliği sorunun öneminin anlatılması ve öğrencilerin bu hayati sorunun çözümüne ortak olmaları için farkındalık düzeylerinin arttırılması hedefleniyor.

İklim kamplarında ayrıca öğrencilere, iklim değişikliği sorununun çözümüne ortak olmalarını sağlamak için doğal kaynakların ihtiyaçlar oranında tüketilmesi için bireysel olarak yapılabilecekler, alınacak toplumsal önlemler ve öğrencilerin birer iklim gönüllüsü olarak sergilemeleri gereken davranışlar konusunda bilgi verilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında iki yıllık süre içerisinde Eskişehir, Denizli, Manisa, Antalya, Mersin, Niğde, Kastamonu, Çorum, Rize, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Sivas, Kayseri ve Van olmak üzere 18 ilde öğrenci ve öğretmenler ile öğretmen adaylarının iklim değişikliği konusundaki farkındalığının artırılması amacıyla eğitim programları ve seminerler düzenlendi.

Proje kapsamında yapılan faaliyetlere ilişkin bilgilere projenin internet sitesi http://www.iklimicindegisin.org/ üzerenden ulaşılabiliyor.

İklim değişikliği sorunlarına çözüm yolları öğrencilere anlatılıyor

İklim değişikliği sorunlarına çözüm yolları öğrencilere anlatılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim