• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

İkinci Seecs Uluslararası Kısa Film Festivali’ne Geri Sayım

İkinci Seecs Uluslararası Kısa Film Festivali’ne Geri Sayım
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları Birliği (SEECS) Kısa Film Festivali ile eş zamanlı olarak Liselerarası Ulusal Kısa...

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları Birliği (SEECS) Kısa Film Festivali ile eş zamanlı olarak Liselerarası Ulusal Kısa Film Yarışması düzenleniyor.

Dünya Sinema Okulları Birliği'nin Türkiye'den tek üyesi olan İstanbul Kültür Üniversitesi öncülüğünde kurulan Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları Birliği (SEECS) kapsamında ikinci kısa film festivali düzenleniyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları Birliği (SEECS) Kısa Film Festivali, aynı zamanda Türkiye genelinde Liselerarası Kısa Film Yarışması ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü tarafından 26-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Liselerarası Ulusal Kısa Film Yarışması tüm lise öğrencilerinin katılımına açık. "Benim Kültürüm" temalı yarışmaya son başvuru tarihi ise 1 Nisan 2016. Yarışmaya katılan öğrenciler, SEECS Uluslararası Kısa Film Festivali'nde yurtdışından gelen üniversite öğrencilerinin filmlerini de izleme şansı yakalayacaklar. Aynı zamanda ön elemeyi geçen öğrencilerin filmlerinin de özel gösterimi gerçekleştirilecek.

Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları Birliği (SEECS) ve festivaller hakkında bilgi veren İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan,"İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi bundan tam 10 sene önce Dünya Sinema Okulları Birliği üyesi seçildi. Hala Türkiye'den sinemayı temsil eden tek üye bizim üniversitemiz. Bu okulların Avrupa, Asya, Afrika gibi çeşitli bölgelere bölünmüş birlikleri var. Fakat Balkan okulları Avrupa Birliği'nin içerisindeydi. Biz de bunun üzerine kendi birliğimizi oluşturmaya karar verdik ve Balkan Sinema Okulları yani Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları Birliği'ni (SEECS) kurduk" diye konuştu.

"BİRİNCİ GÜNEY DOĞU AVRUPA SİNEMA OKULLARI KISA FİLM YARIŞMASI ÇOK İLGİ GÖRDÜ"

Türkiye, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Arnavutluk, Sırbistan ve Hırvatistan'ı kapsayan Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları Birliği'nde geçen yıl film festivalinin ilkini düzenlediklerini söyleyen Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti: "Geçen sene SEECS birliği olarak film festivali yapmaya karar verdik ve ilki yine İstanbul Kültür Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Birinci Güney Doğu Avrupa Sinema Okulları Kısa Film Yarışması çok ilgi gördü. Bu sene de devam ediyoruz fakat bu sene festivalin içerisine bizim ülkemizden daha çok sinemasever ve sinema öğrencisi katılsın diye kendi liselerimizden bize gelecek öğrencileri teşvik etmek için liselerarası bir film festivali koyduk. Öğrenciler kendi kameraları ya da cep telefonları ile kendi kültürleriyle ilgili kendi bölgelerinden kısa film kurgulayıp gönderecekler."

"YARIŞMADA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERE ÇEŞİTLİ BURSLAR VERİLECEK"

Yarışmada dereceye giren öğrencilere verilecek ödüllere de değinen Prof. Dr. Küçükerdoğan, "Türkiye'deki tüm lise öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmada başarı kazanan filmler için birincilik ödülü 3 bin TL, ikincilik ödülü 2 bin TL, üçüncülük ödülü ise bin TL olarak belirlendi. Ayrıca yönetim kurulumuzun kararıyla yarışmada başarılı olan öğrencilere çeşitli burslar verilecek. Böylece sinema sektörüne daha hevesli daha istekli öğrenciler yetiştireceğimizi umuyoruz. Bu öğrenciler aynı zamanda festivale de katılabilirler. Böylece Avrupa'ya ilk adım olan Balkanlardaki sinema sektörünün ve onların öğrencilerinin filmlerini izleme olanağına sahip olacaklar. Yarışma için detaylı bilgiye http://www.seecs.org/benimkulturum adresinden ulaşılabilirler" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim