• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

"İki ülke gençlerinin birbirini bilmesiyle güçlü oluruz"

"İki ülke gençlerinin birbirini bilmesiyle güçlü oluruz"
Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi Dr. Ganire Paşayeva, gençlere Azerbaycan'ı, ortak tarihi ve sorunları anlatmanın ve ne yapılması gerektiğine...

Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi Dr. Ganire Paşayeva, gençlere Azerbaycan'ı, ortak tarihi ve sorunları anlatmanın ve ne yapılması gerektiğine ilişkin paylaşımlarda bulunmanın önemli olduğunu ifade etti. Paşayeva, "İki ülke gençlerinin birbirlerini bilmesi ve birlikte olması ile güçlü olmanın yolu açılacaktır." dedi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Türkiye-Azerbaycan İlişkileri" ve "Karabağ" konulu konferanslar vermek için Kayseri'ye gelen Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi Dr. Ganire Paşayeva ile makamında bir araya geldi. Azerbaycan Milletvekili Paşayeva'nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Orhan Düzgün, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin önemine değindi.

Vali Düzgün, Milletvekili Paşayeva'nın her gün farklı bir yerde hem Azerilerin hem de Türk milletinin haklarını ve hukukunu anlatmak, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla konferanslar verdiğini ve bir gönül elçisi gibi neredeyse dünyanın dört bir tarafını dolaştığını vurguladı. Kayseri'de çok sayıda Azeri öğrencinin olduğunu ifade eden Vali Düzgün, öğrencilerle başta Nevruz programları olmak üzere değişik etkinliklerle bir araya geldiklerini anlattı.

Milletvekili Paşayeva ise gençlere Azerbaycan'ı, ortak tarihi ve sorunları anlatmanın ve ne yapılması gerektiğine ilişkin paylaşımlarda bulunmanın önemli olduğunu ifade ederek, iki ülke gençlerinin birbirlerini bilmesi ve birlikte olması ile güçlü olmanın yolunun açılacağını belirtti.

Azerbaycan'da "Türkiye'nin gücü bizim gücümüzdür. Bizim de gücümüz Türkiye'nin gücüdür." sözünü kullandıklarını ifade eden Milletvekili Paşayeva, Türkiye'nin güçlü olması halinde kendilerinin ve tüm Müslüman aleminin de güçlü olacağını dile getirdi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim