• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

İkbal Gürpınar Mutluluğun Sırlarını Anlattı

İkbal Gürpınar Mutluluğun Sırlarını Anlattı
Ünlü sunucu İkbal Gürpınar, Zeytinburnulu kadınlara, "Mutlu Birey, Mutlu Aile, Mutlu Toplum" konulu seminer verdi.

Ünlü sunucu İkbal Gürpınar, Zeytinburnulu kadınlara, "Mutlu Birey, Mutlu Aile, Mutlu Toplum" konulu seminer verdi. Seminerde mutluluğun sırlarını anlatan Gürpınar, "El alem ne der diye değil de Allah ne der diye yaşarsak, ortada hiçbir sorun kalmaz" dedi.

Sunucu İkbal Gürpınar, Zeytinburnu Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik ile sevenleri ile buluştu. Gürpınar, Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nde (AKDEM) düzenlenen, ""Mutlu Birey, Mutlu Aile, Mutlu Toplum" konulu seminerde katılımcılara; mutlu aile, mutlu yaşam konularında bilgi verdi.

Mutlu yaşam için bilgiler aktaran Gürpınar, "El alem ne der diye değil de, biz ilk önce acaba bu yapacağıma Allah ne der dersek, Allah'ım bu yapacağım işten razı olur mu dersek, Özgecan'lar ölür mü bu ülkede. Hapishaneler bomboş olur. Gıybet, dedikodu olmaz. Çünkü tam yapacaksınız, o sırada Allah'ım memnun olur mu? Yok, Allah gıybeti istemiyor. Tam hırsızlık yapacağım, hırsızlık büyük günah. İftira atacağım. 7 büyük günahtan biri. Bu, milletin otokontrol sistemi olacak. El alem yerine, Allah ne deri bir yerleştirelim Allah'ın izniyle" dedi.

"MUTLU OLMAYI SEÇEN KADINLARIMIZA İHTİYACIMIZ VAR"

"Kadın mutluysa, kocası da mutlu, çocukları da mutlu olur" diyen İkbal Gürpınar, "Dolayısıyla da toplum mutlu olur. Bizim dinimizin ilk emri okudur. Okuyan, araştıran, eğitimli kadınlara ihtiyacımız var. Mutlu olmayı seçen kadınlarımıza ihtiyacımız var ve maalesef Türkiye'de depresyon ilaçları tüketimi hat safhada. 2009 yılına ait resmi veri 50 milyon kutu. Müslüman bir toplum için bu kadar depresyon hastası hiç normal değil. Biz hem imanımızı tazelemek için hem de bilgimizi arttırmak için şehir şehir dolaşıyoruz. Kendi kendilerine nasıl mutlu olacaklarını anlatıyoruz" diye konuştu.

"SEN DİLİ İLE KONUŞMAK YERİNE BEN DİLİ İLE KONUŞMAYI ANLATIYORUM"

Kendi tecrübelerini de insanlara aktardığını belirten Gürpınar, "İnsanların evlenmeden önce de neler yapması neler yapmaması gerektiğini kendi yaşantımla öğrendim. Onları da anlatıyorum insanlara. Mesela; karım ya da kocam geç geldi eve. Asıl ilk önce benim onu merak etmem önemli. Hani başına bir şey mi geldi. İlle beni aldatıyor mu? Yanlış bir şey yapıyor mu demek yerine. Ben acaba yaşıyor mu diye endişe duyuyorum. Kapıdan içeri girdiğinde neredeydin diye sorarsa kadın ya da adam eşine. O zaman karşıdaki kişi bunu kendine bir saldırı olarak algılıyor. Halbuki oh çok şükür çok merak etmiştim, geldin ya şükürler olsun dersen. Ondan sonra da neredeydin hayatım dersen o zaman söylüyor. Programlarda; sen dili ile konuşmak yerine ben dili ile konuşmayı anlatıyorum" şeklinde konuştu.

Seminere katılan Asuman Şahin ise, iyi şeylerin ertelenmemesi gerektiğini öğrendiğini belirterek, "O beni çok etkiledi. Çok yaptığım bir şey olduğu için belki de. Hayatımızda o kadar önemli olduğunu bilmiyordum. O beni çok etkiledi. Bazı şeylerde bir hedef belirlemenin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Daha çok şuan ki halimle mutluyum. İlerisinde ne olacağını olaylara göre davranırım diye düşünüyordum ve hedef belirlenmesi gerektiğini öğrendim" dedi.

Program sonrasında ise Zeytinburnu Belediyesi tarafından, katılımcılara İkbal Gürpınar'ın "Elbet Bir Gün" isimli kitabı dağıtıldı.

İkbal Gürpınar Mutluluğun Sırlarını Anlattı

İkbal Gürpınar Mutluluğun Sırlarını Anlattı

İkbal Gürpınar Mutluluğun Sırlarını Anlattı

İkbal Gürpınar Mutluluğun Sırlarını Anlattı

İkbal Gürpınar Mutluluğun Sırlarını Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim