• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

İhsanoğlu'nu protesto edenlere müeyyide !

İhsanoğlu'nu protesto edenlere müeyyide !
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu iftar yemeği esnasında kürtajla alakalı sözleri dolayısıyla protesto etmeye çalışırken gözaltına alınan Halkevleri üyesi 3 kadına, Kabahatler Kanunu’na göre 189’ar lira para müeyyidesi kesildi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İzmir’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nın bahçesinde salı günü verdiği iftar yemeğinde 3 kadın pankart açmak talep etti . Halkevleri üyesi olan bayanlar görevli polisler tarafından gözaltına alınıp Alsancak Karakolu’na götürülüp, ifadeleri alındıktan akabinde salıverildi .

Halkevleri üyesi bayanlar Gizem Coşkun, Seval Eskici, Evrim Çakır; Feminisit Kolektif, Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Kadın Dayanışma Derneği üyelerinin de katıldığı basın birleşimi yaparak, kendilerine karakolda Kabahatler Kanunu’na göre 189’ar lira para müeyyidesi kesildiğini konuştu . 

Protesto esnasında orada mevcut bulunan polis, özel emniyet görevlileri tarafından zor kullanarak dışarı çıkarılmak istenirken tartaklandıklarını öne devam eden Gizem Coşkun, Seval Eskici, Evrim Çakır çekilen görüntüleri avukatları ile beraber izleyip davacı olacaklarını konuştu . Kadınlar adına gercekleşen duyuruda şu şekilde söylendi :
"Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir aydan çok az bir zaman kala İhsanoğlu’nun,Taraf gazetesinden Tuğba Tekerek’e verdiği röportajda kürtaj hakkı sorusuna ’İnanç meselesi. Verilen canı, insanın alma hakkı var mıdır?’ yanıtı karşısında bizlerin, senelerdir mücadelesini verdiğimiz bir mevzuda sessiz kalmamız beklenemezdi. Kadınlar haklarını basit elde etmez, her türlü hükümet şiddetini, erkek şiddetini, göze alarak inat ve kararlılıkla yürütülen bir mücadeledir kadın özgürlüğü mücadelesi. Bizler hiçbir hakkımızı masa başında, sandıkta kazanmadık, sokakta olduk, mücadele ettik ve kazandık. Kürtaj hakkını tartışmaya açmak, yasaklama girişimlerinde bulunmak, gericiliğin bayanlar üzerindeki en mühim denetim araçlarından bir tanesidir . Tayyip Erdoğan’ın ’kürtaj cinayettir’ açıklamasının peşinden kadın doğurganlığına ve bedenine yönelik saldırı bildirilerinde mevcut bulunan herkese karşı dün hangi cevabı verdiysek gün içerisinde de Ekmeleddin İhsanoğlu’na cevabımız aynıdır." 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim