• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İhlas Koleji Projelerinden TÜBİTAK Zaferi

İhlas Koleji Projelerinden TÜBİTAK Zaferi
TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" Marmara Bölgesi Finali'ne...

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" Marmara Bölgesi Finali'ne altı proje ile katılan Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri iki birincilik, bir ikincilik ve bir de üçüncülük alarak büyük bir başarı elde ettiler.

Toplam dört gün boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde 12 farklı alandan toplam 100 proje sergilendi.

Projelerin jüri üyeleri tarafından değerlendirilmesi sonucunda coğrafya dalında Dilara Kılınç ve İpek Erişen, öğretmenleri Merve Davarcı Tekin'in danışmanlığı ile hazırladıkları "Endemik Bir Tür Olan Çöven Bitkisi Kullanılarak Alternatif, Çevreci Bir Yangın Söndürme Sistemi" isimli projeleriyle birinci oldular.

Tarih alanında da Ercüment Yavuz Korkmaz, öğretmeni Erdil İşeri danışmanlığı ile hazırladığı "Osmanlı Geleneği Işığında Yeni Bir Maarif Sistemi" isimli projesiyle birinci oldu.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri birincilik alan bu iki proje ile Ankara'da yapılacak Türkiye Finalleri'ne katılma hakkını kazandılar.

Yarışmada ayrıca tarih dalındaki projesiyle Fatma Zehra Çelik ikincilik elde ederken; sosyoloji dalındaki projesiyle de Gökçe Can üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren projelerin sahibi olan öğrencilere ödülleri İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca tarafından verildi. Karaca yaptığı kısa konuşmada yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederken yeniçağda inovasyon ve teknolojinin önemine vurgu yaptı.

Yarışmanın ardından çok mutlu olduklarını ifade eden Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hamdi Özakay, iki proje ile Türkiye finallerine gideceklerini vurgulayarak, "Bu yıl 6 projemizle Marmara Bölge Finali'nde İhlas Koleji'ni temsil ettik. Şimdi iki projemizi Ankara'ya Türkiye finallerine gönderiyoruz. Orada da İhlas Koleji'ni en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu mutluluğu bize yaşatan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini yürekten tebrik ediyorum" dedi.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç TÜBİTAK yarışmasında başarılı olan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. Alınan sonuçların okullarındaki eğitim sisteminin ne kadar başarılı olduğunu gösterdiğini ifade eden Koç, "Okullarımızda öğrencilerimizi sürekli olarak araştırmaya ve üretmeye teşvik ediyoruz. Yarışmaya katılan tüm projelerimiz öğrencilerimizin yoğun araştırmaları sonucunda ortaya çıktılar. Danışman öğretmenleri de bu süreçte onlara yol göstererek projelerinin başarıya ulaşmasında katkıda bulundular. Öğrencilerimizi hem de onlara rehberlik eden öğretmenlerimizi İhlas Koleji Ailesi olarak tebrik ediyorum. Finale kalan iki projemizin de Ankara'dan en iyi dereceyle döneceğine inanıyorum" dedi.

İhlas Koleji Projelerinden TÜBİTAK Zaferi

İhlas Koleji Projelerinden TÜBİTAK Zaferi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim