• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

İHA’nın Haberi SES Getirdi

İHA’nın Haberi SES Getirdi
İHA'nın, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesindeki çatışmalardan kaçarak, gidecek yer bulamadıkları için hastaneye sığınan Ün ailesinin...

İHA'nın, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesindeki çatışmalardan kaçarak, gidecek yer bulamadıkları için hastaneye sığınan Ün ailesinin dramını konu aldığı haberi ses getirdi. Aileye, yardım eli uzatıldı.

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı süren Sur ilçesinde binlerce aile göç etti. Birçok aile Yenişehir ilçesi Üçkuyular mevkiinde yoksullar için yapılan konutları kiralayıp, buraya yerleşirken, birçok aile de yakınlarının yanına yerleşti. Ancak maddi imkansızlıkları yüzünden hem başka bir daire kiralamayan hem de kentte yakınları olmayan Ün ailesi ise, gidecek yer bulamayınca Dağkapı Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne sığındı. Burada kendilerine bir oda verilen 5 çocuklu ailenin dramını ise İHA gündeme getirdi.

İHA'nın haberi üzerine aileye önce Diyarbakır'da yaptığı yardımlar nedeniyle "Dermanbaba" lakabıyla tanınan Yılmaz Acu, daha sonra ise Sur İlçe Kaymakamlığı yardım eli uzattı. Haberin üzerine aileyi hastaneden alan Acu, bürosuna götürerek, misafir etti. Acu, ailenin acil ihtiyaçlarını da karşıladı.

Sur Kaymakamı Memduh Tura ise aileyi makamında kabul ederek, destek oldu. Ailenin sorunlarını dinleyen ve yaşanan gelişmeler yüzünden birçok ailenin sıkıntılar yaşadığını anlatan Tura, "Bizim kapımız her zaman için vatandaşlarımıza sonuna kadar açık olacaktır. Mağdur olan ailelere Kaymakamlığımızın tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Ün ailesinin yaşadığı sıkıntıları ivedi gidermek için girişimleri başlattık. Bu bağlamda kalıcı bir yer tahsis edilinceye kadar aileyi bir kamu kuruluşu misafirhanesinde ağırlayıp, çocukların eğitimlerine devam edebilmelerini sağlayacağız" dedi.

Her zaman fakirin ve muhtacın destekçisi olduklarını belirten Yılmaz Acu ise, "Ün ailesinin durumu apaçık ortada. Çok üzüldüm hastanede acilde gördük kendilerini. Başhekim Şenol Gedik'i aradım sağ olsun yardımcı oldu. Aynı zamanda kendi büroma getirdim, misafir ettik. Kaymakam Memduh Tura bey aileyi aradı ve ev kiralayıp, tüm ihtiyaçlarını gidereceklerini söyledi. Olaylar tüm Türkiye'yi üzmektedir, artık yeter. Olayların yaşanmasını istemiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Agahan Ün ise, hastane yönetimi, Yılmaz Acu ve Kaymakam Memduh Tura'ya teşekkür ettiklerini belirterek, onlar sayesinde çok büyük bir sıkıntıdan kurtulduklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim