• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Iğdır’da “Kerbeladan Yansımalar” programı

Iğdır’da “Kerbeladan Yansımalar” programı
IĞDIR (İHA) – Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, bugün ülkemizi bölmeye çalışan, kardeşi kardeşe düşman eden insanlar olduğunu belirterek, "Iğdır'da...

IĞDIR (İHA) – Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, bugün ülkemizi bölmeye çalışan, kardeşi kardeşe düşman eden insanlar olduğunu belirterek, "Iğdır'da ve ülkemizde birlik ve berberlik içinde olmalıyız" dedi.

Iğdır Gazetecileri ve Medya Çalışanları Derneğinin düzenlediği "Kerbela'dan Yansımalar" programı Kültür Merkezinde yapıldı. Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Behlül Salmanlı, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ve vatandaşların katıldığı program; saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. Programda konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Muharrem ayının yas ayı olduğunu belirterek, "Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin Kerbela denilen yerde şehit edildi. Bugün bütün Müslümanlar olarak Kerbela'nın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Peygamber Efendimizin torununun acımasızca şehit edilmesi, bütün Müslümanlara zulmün karşısında dik durmayı öğreten bir olaydır. Hz. Hüseyin zulme karşı kahramanca dik durmuştur. Bugün ülkemizi bölmeye çalışan, kardeşi kardeşe düşman eden insanlar vardır. Iğdır'da ve ülkemizde birlik ve berberlik içinde olmalıyız. Iğdır'da farklı mezhepte yaşayan insanların yıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşadığını gördüm. 15 Temmuz darbe girişiminde herkes birlik ve beraberlik içinde demokrasiye sahip çıktı. Bu beraberlik sürmeli. Başta Hz. Hüseyin olmak üzere vatan için can veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"Sünni-Şii kardeştir, araya nifak sokanlar kalleştir"

Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Behlül Salmanlı da, Hz. Hüseyin'in bütün insanların rehberi olduğunu belirterek, "Peygamberimizin bize bıraktığı iki emanetten biridir. Hz. Hüseyin kıyam ederken bir mevki makam için etmemiştir. O dedesinin dini yanlış ellere düşmesin diye kıyam etmiş, İslamiyet'i korumak istemiştir. Hz. Hüseyin'in mücadelesi hakla batılın mücadelesi olmuştur. Dün kerbela'da Hz. Hüseyin'in başını kesen Yezidin torunları bugün yine Irak, Suriye ve Yemen'de Müslüman olanların başını kesiyor. Hz. Hüseyin'den ders alarak mezhep meşrep ayrımı yapmadan birlik olalım. Ayrılık oyunlarına gelmeyelim. Vatanımız, bayrağımız için birlik olalım. Sünni ile Şii kardeştir, araya nifak sokanlar kalleştir" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ise, Kerbela hadisesinin insanların kanayan yarası olduğunu söyleyerek, "Kerbela, İslam dünyasının yüz karasıdır. Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin'in İslamiyet ve özgürlük için verdiği mücadeleyi yaşatmalıyız. Birlik içinde olmalıyız. Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için birliğimizi yaşatmalıyız" diye konuştu.

Iğdır Gazetecileri ve Medya Çalışanları Derneği Başkanı Atalay Sever ise, günün anlam ve önemine değinerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Program, okunan ilahi ve şiirlerin ardından son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim