• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Iğdır’da Hocalı Katliamı Kınandı

Iğdır’da Hocalı Katliamı Kınandı
Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu (TADDEF) Iğdır Azerbaycan Evi, Hocalı katliamını kınadı.

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu (TADDEF) Iğdır Azerbaycan Evi, Hocalı katliamını kınadı.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen Hocalı katliamı etkinliğine vali yardımcıları Mevlüt Özmen, Muhlis Arslan ve Bilgehan Karanfil, Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Fariz Caferov, İş-Kur Müdürü Halis Erdoğan, Iğdır Azerbaycan Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan anma programında Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder, Türkiye ve Azerbaycan'daki bütün şehitler için dua etti.

Okunan duaların ardından konuşma yapan Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu (TADDEF) Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Serdar Ünsal, Hocalı katliamının 24. yıldönümü nedeniyle toplandıklarını belirterek, "24 yıl önce gözü dönmüş Ermeniler Hocalı'ya saldırmış ve burada masum savunmasız insanları öldürmüş. Ermenilerin gerçek yüzünü Hocalı'da görmek mümkündür. 1915 -20 yılları arasında uyguladıkları vahşeti 1992'de bir kez daha uygulamışlardır. Hocalı'da savunmasız insanları şehit etmişlerdir. Ermeni zulmünden kaçan binlerce Azerbaycan Türk'ü zor durumdadır. 26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanı sıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla kapkara bir sayfadır. Ermenilerin Hocalı'da yapmış olduğu vahşice soykırım aslında hür dünyanın, insanlığın utanç günüdür Her fırsatta Türk düşmanlığı yapan Ermeniler, 26 Şubat 1992 yılında da düşmanlıklarını bir kere daha göstermiş, hür dünyanın gözü önünde Türk katliamı yapmıştır" dedi

Hocıla'da yapılan katliama insanlığın seyirci kaldığını dile getiren Ünsal, " Türk milleti hiç bir zaman Ermenileri katletmemiştir. Sözde soykırım iddiaları, iftira ve yalandan ibarettir. Bugün Hocalı'da, Karabağ'da binlerce insanı kadın çocuk demeden katliam yapan Ermenilerin dedeleri, babaları, geçmişte de Iğdır ve çevresinde binlerce insanı diri diri damlara doldurup yakmışlardır. Bu da gösteriyor ki Ermeniler kan dökücü Türk düşmanı olan bir millettir. Ermeni caniler, şehitlerimizi acımasızca, gözlerini oyarak, kafataslarının derisini soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek öldürmüştür. Küçücük çocukların gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları yırtılmış ve insanlarımız diri diri toprağa gömülmüştür. Hatta şehitlerin birçoğunun cesetleri yakılmıştır. Buradan gerçekleri görmek istemeyen dünya kamuoyuna seslenmek istiyoruz. 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin haklı olarak almış olduğu tehcir kararını özünden saptırarak sözde Ermeni soykırımı yapılmış gibi gösterme cesaretini bulan devletler; Ermenilerin 1992 gibi çok yakın bir geçmişte Karabağ'da yaptıkları vahşetleri, soykırımları neden görmüyorsunuz? Neden tarihi gerçekleri saptırarak vatan savunmasını yapan milletimize soykırımcı yakıştırmasını yapıp, utanmadan parlamentolarınıza taşıyarak siyasi kararlar çıkartıyorsunuz? Neden Hocalı'da yapılan vahşeti, Azerbaycan Türküne karşı yapılan bir soykırım olarak tanımıyorsunuz? Neden Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarının yüzde 25'nin işgaline AGİK kararı da ortadayken göz yumuyorsunuz? Yoksa dünyada hukuk sadece haksızda olsa Ermeniler için mi var? Bu çifte standart karşısında yüzünüz neden kızarmıyor? Hocalı'da, Şuşa, Laçin, Kelbecer, Ağdam ve Cebrail'de yaşanan soykırımı unutmadık, unutmayacağız. Ermenilerin gerçek yüzünü her yerde anlatmalıyız. Şehit olan Azerbaycan'ın kahraman evlatlarını saygı ve minnetle anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Anma programı; "Hocal Faciası" konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Iğdır’da Hocalı Katliamı Kınandı

Iğdır’da Hocalı Katliamı Kınandı

Iğdır’da Hocalı Katliamı Kınandı

Iğdır’da Hocalı Katliamı Kınandı

Iğdır’da Hocalı Katliamı Kınandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim