• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Iğdır, Ejder Kervan Sarayı İle Tanıtılıyor

Iğdır, Ejder Kervan Sarayı İle Tanıtılıyor
IĞDIR (İHA) – Iğdır, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak gösterilen 20'nci EMITT Fuarı'nda Selçuklu medeniyetine ait Ejder Kervan Sarayı...

IĞDIR (İHA) – Iğdır, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak gösterilen 20'nci EMITT Fuarı'nda Selçuklu medeniyetine ait Ejder Kervan Sarayı ile tanıtılıyor.

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak gösterilen 20'nci EMITT Fuarı, ziyaretçilere kapılarını açtı. Türkiye'den farklı illerin ve çeşitli dünya ülkelerinin stant kurduğu fuarda birbirinden farklı yöresel giyecekler, lezzetler ve oyunlar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan EMITT Fuarı'nda Iğdır da Selçuklu medeniyetine ait Ejder Kervan Saray, Ağrı Dağı ve leylek teması ile ziyaretçilerini konuk ediyor. Stanttaki leylek ailesi maketi ziyaretçilerinin ilgisini çektiğini ifade eden Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, bu yıl Iğdır'ın fuarda Ejder Kervan Sarayı teması esas alınarak tanıtıldığını söyledi. Engindeniz, "Böylesi önemli bir fuarda bizde yerimizi aldık. Buradaki amacımız, bölgemize gelecek turist sayısını artırmaktır. Bizim bölge olarak deniz ve kumdan bahsetmemiz mümkün değildir. Ancak bizde tarihi değerlerimiz ve kültürel güzelliklerimizle ön plana çıkmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bu yıl ki konseptimiz Selçuklu medeniyetine ait 1200 yıllarında yapılmış Ejder Kervan Sarayı oldu. Bu bizim çok önemli bir kültürel varlığımızdır. Bunun yanından yine Ağrı Dağı'nı ve leylekleri de ön plana çıkardık. Öte yandan Iğdır'ın önemli bir özelliği de 3 ülkeye sınır olmasıdır, bu anlamda ekonomik değeri ve jeopolitik değeri çok yüksektir" dedi.

Iğdır standını gezen Özlem Vural da, Iğdır standını çok beğendiğini söyledi. Bu yıl Ejder Kervan Sarayı konsepti bir stant yapılmasının dikkatini çektiğini ifade eden Vural, "Bu çok hoşumuza gitti, bu yıl Iğdır'ın çok güzel temsil edildiğini gördük, bu da sevindirici. İstanbul'da Iğdır adına bulamadıklarımızı stantta bulduk" diye konuştu.

Iğdır, Ejder Kervan Sarayı İle Tanıtılıyor

Iğdır, Ejder Kervan Sarayı İle Tanıtılıyor

Iğdır, Ejder Kervan Sarayı İle Tanıtılıyor

Iğdır, Ejder Kervan Sarayı İle Tanıtılıyor

Iğdır, Ejder Kervan Sarayı İle Tanıtılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim