• BIST 10329.14
  • Altın 2453.016
  • Dolar 32.2206
  • Euro 34.7527
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C

İGC Başkanı Dikmen: Akreditasyon ayıbı bir virüs gibi yayılıyor

İGC Başkanı Dikmen: Akreditasyon ayıbı bir virüs gibi yayılıyor
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın 85. yılı anma programında basın mensupların akredite...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın 85. yılı anma programında basın mensupların akredite kararını kınadı. Basın meslek örgütlerinin protesto ve girişimlerine rağmen uzun süredir keyfi bir şekilde uygulanan akreditasyon gibi bir uygulamanın devletin diğer kurumlarına da yayıldığını belirten Dikmen, "Halka açık bir törenin, TRT ve Anadolu Ajansı haricinde diğer medya mensuplarına kapatılmasının hiçbir gerekçesi olamaz. Bu girişim, olsa olsa iktidarın yanlı ve tek taraflı haber almak istemesinin sonucudur. Engelleme girişimlerine rağmen her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmirli gazeteciler olarak törendeki yerimizi alacağız." dedi.

İGC Başkanı Dikmen, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İzmir'in Menemen ilçesinde her yıl 23 Aralık tarihinde Yıldıztepe'de düzenlenen Kubilay'ın anılması törenlerinde bu yıl ilkler yaşanıyor. Önce valilik tarafından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e törende konuşma yasağı getirildi. Şimdi de Genelkurmay tarafından basın mensuplarına yasak getirildi. Bütün bunlar korkunun sonucu mudur, yoksa ileri demokrasi uygulamaları mıdır diye merak ediyoruz. Halka açık bir törene, devletin ajansı ve televizyonu dışında diğer basın kuruluşlarının alınmamasının hiçbir gerekçesi ve izahı olamaz. Veyahut Genelkurmay, bu çağdışı kararı hangi gerekçeyle aldığını bir an önce açıklamalıdır. Basın meslek örgütleri olarak, bu iktidar döneminde başlatılan ve gelenek haline gelen akreditasyon uygulamasını her fırsatta protesto etmiş ve basın özgürlüğüyle taban tabana zıt bu uygulamanın diğer kurumlara da sıçrayacağı yönünde uyarılarda bulunmuştuk. Genelkurmay'ın son aldığı bu karar, endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Bu virüs hızla yayılıyor ve bizlerin de seyirci kalması bekleniyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak basın ve ifade özgürlüğünün önündeki her türlü engele karşı durduk, durmaya da devam edeceğiz. Törene sayılı günler kala Genelkurmay'ın bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz. Anayasa ile güvence altına alınan basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı hiçbir kişinin veya kurumun keyfiyetine bırakılmayacak kadar önemlidir. İzmirli gazeteciler olarak 84 yıldır olduğu gibi bu yıl da tören alanındaki yerimizi alacağımızı önemle vurgular, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim