• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

"İftar ile sahur arasında 50 gram yiyin"

"İftar ile sahur arasında 50 gram yiyin"
Özellikle sahurda tüketilecek 50-60 gram fındık, fıstık ve ceviz gibi yemişlerin, yüksek kalori ve diğer içerikleriyle insanların günü rahat geçirmelerinde etkili olacağı belirtildi.

Örem, yaptığı açıklamada, fındık, ceviz ve badem gibi sert kabuklu meyvelerin sindirime etkilerinin yanında antioksidan ve yüksek E vitamini açısından da bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti.

Bu yemişlerin insan sağlığına olumlu etkileri olduğunu dile getiren Örem, "Bu tür kuru yemişler iftardan sonra ve sahurda tüketilmelidir. Özellikle sahurda tüketilecek 50-60 gram fındık, fıstık ve ceviz gibi yemişler, sahip oldukları yüksek kalori ve diğer içerikleriyle insanların günü rahat geçirmelerinde etkili olacaktır" dedi.

Prof. Dr. Örem, fındık ve benzeri ürünlerin tüketiminin sağlıklı beslenme için bir hayat tarzı olması gerektiğine dikkati çekerek, fındık, fıstık ve ceviz gibi kuru yemişlerin, ramazandan sonra da tüketimine devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Haftanın en az 4-5 günü, günlük 50-60 gram yani bir avuç fındık tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Örem, yüksek enerji içeriğinden dolayı daha fazla tüketimin kilo almaya neden olabileceğini kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim